Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazon 55 ezer új embert vesz fel a globális terjeszkedéshez

|

Mára a legnagyobb munkahelyteremtő lett az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Az Amazon most további 55 ezer embert kíván felvenni, akik a vállalati szervezetben és technológiai pozíciókban fognak dolgozni annak érdekében, hogy a cég folytathassa globális terjeszkedését. Bár az Amazon munkakörülményei miatt elég nagy a negatív zaj, a vállalat ennek ellenlére nagy foglalkoztatónak számít, és úgy tűnik, hogy ezt a pozícióját komolyan tovább erősíti.

Andy Jassy, a vállalat vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy ezekből az állásokból 40 ezer az Egyesült Államokban lesz, a többi 15 ezer munkakört a hírek szerint Németországban, Indiában, illetve Japánban töltik be.

Hirdetés

Az Amazon továbbra is nagyon gyorsan növekszik és kérlelhetetlenül feltalálja magát számos területen - közölte Jassy. A felvételi terveket eredetileg a Reuters hozta nyilvánosságra, arról beszámolva, hogy a teljes alkalmazási hullám a kutatótudomány, a mérnöki tudományok és a robotika területén betöltendő szerepkörökre terjed ki. A ZDNet szerint a legújabb felvételi hullám bejelentése állítólag azt követi, hogy a vállalat 2020-ban 1,4 milliárd dollárt fektet be több mint 84 ezer négyzetméternyi új irodaterületbe az Egyesült Államokban a cég "tech hubjai" számára.

Az egész bővítés a jelentések szerint az Amazon vállalati, valamint technológiai munkaerő-állományát is érinti, amely jelenleg már 275 ezer alkalmazottból áll. A jelentés szerint ez 20 százalékos növekedést jelentene ezeken a területeken.

A cég közölte, hogy mostanra a legnagyobb munkahelyteremtő lett az Egyesült Államokban. Az Amazont nemrég a LinkedIn is az első számú társaságnak nevezte, ahol az amerikaiak valóban dolgozni akarnak, valamint karrierjüket fejleszteni szeretnék. Ezzel párhuzamosan azonban egy jelentés azt állította, hogy az Amazon algoritmusokat használ arra, hogy elbocsássa a szerződéses rugalmas kézbesítést végző alkalmazottakat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.