Hirdetés
. Hirdetés

Az idei WorldSkills szakmák világbajnokságán 27 magyar fiatal szakember versenyez

|

Magyarország a virágkötő és az informatikai rendszerüzemeltető versenyszámokban a lebonyolításért felelős főszakértő-helyetteseket delegált.

Hirdetés

Az idei WorldSkills szakmák világbajnokságán 23 versenyszámban 27 magyar fiatal szakember versenyez 10 különböző országban, 14 időpontban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében, szakmai támogató szervezetek részvételével - közölte az MKIK.

Az idei WorldSkills világversenyt eredetileg 2022 októberében tartották volna Sanghajban, de a szervezők a kínai járványügyi helyzet miatt lemondták a rendezvényt. Ezért a WorldSkills International úgy döntött, hogy a világversenyt WorldSkills Competition 2022 Special Edition néven, különböző időpontokban és helyszíneken tartják. A versenyt 15 ország 26 városában bonyolítják le 62 versenyszámban, 57 országból 1015 versenyző méretteti meg magát szeptember 7. és november 26. között.

Magyarország a virágkötő és az informatikai rendszerüzemeltető versenyszámokban a lebonyolításért felelős főszakértő-helyetteseket delegált.

Hirdetés

Bihall Tamás, az MKIK oktatási és képzési ügyekért felelős alelnöke az MTI-nek elmondta, a szakmai versenyek történetében először fordul elő, hogy nem egy helyszínen, egy időben versenyeznek a fiatalok. Az mindenesetre kedvező, hogy a sanghaji verseny lemondása után a WorldSkills nemzetközi szervezet talált megoldást a világverseny lebonyolítására, a megmérettetés nem marad el, még ha el is tér a korábban megszokottól.

A magyar versenyzők felkészülése töretlen, a feltételek adottak, a fiatalok kedve megmaradt. Remények szerint a magyar csapat eredményei jók lesznek, és a magyar szakképzési rendszer a jövőben is magas szinten tudja majd képviseltetni magát a világversenyeken - fogalmazott az MKIK alelnöke.

Magyarország 2006 óta tagja a WorldSkills International, valamint 2007-től a WorldSkills Europe nemzetközi szervezetnek, 2011 óta az MKIK magyar tagszervezetként vesz részt a két szervezet munkájában. Emellett szervezi és koordinálja a magyar részvételt a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi szakmai versenyeken. Szakmai támogatókkal együttműködve biztosítja a versenyzők felkészítését az eredményes szereplésre.

A magyar versenyzők 2007 óta mérettetik meg magukat a WorldSkills és a EuroSkills szakmai versenyeken, eddig 19 arany-, 17 ezüst-, 27 bronzérmet nyertek, és 67 kiválósági érmet hoztak el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.