Hirdetés
. Hirdetés

Az ország munkaerő-tartalékainak mozgósítása a Tanítsunk Magyarországért program célja

|

A programban részt vevő, mintegy 4700 mentoráltat 1200 egyetemista mentor támogatja.

Hirdetés

A magyar gazdaság rejtett belső munkaerő-tartalékai azok ma a munka- és továbbtanulási lehetőségektől távoli településen élő fiatalok, akik az általános iskola elvégzéséig nem, vagy csak nagyon ritkán hagyják el településük határait.

Életükben az első nagy ugrás, amikor középiskolába kerülnek, ahol megpróbáltatást jelent számukra az új közösség mellett a napi utazás, vagy az, hogy nem tudnak kire támaszkodni, ezért ők 54 százalékban lemorzsolódnak, és nem szereznek szakmát.

A Tanítsunk Magyarország program azért jött létre, hogy ezeknek a fiataloknak segítsen megismertetni a településen kívüli világot. A programban részt vevő, mintegy 4700 mentoráltat 1200 egyetemista mentor támogatja, emellett cél a vállalkozások bevonása is, hogy a fiatalok számukra élményt jelentő formában találkozzanak a munkahelyekkel.

Hirdetés

A programhoz csatlakozó LogSol Kft. több mint ötmillió forintos adománnyal komplex programot ajánlott fel, amely magában foglalja a településen egy önkormányzati épületben a fiatalok elszállásolását, ellátását, megismertetését a munka világával a társaság, valamint lokális partnereik - a szintén a településen működő Fiers Mechanika Kft, valamint a Veszprém vármegyei Nemesvámosi központú Vesz-Mont-csoport - segítségével, és kulturális programokat is szerveznek.

Az aggregátorok és szünetmentes tápegységek gyártásával, telepítésével, szervizelésével és távfelügyeletével foglalkozó magyar tulajdonú LogSol Kft. elektronikusan leadott beszámolója szerint a 2022-ben több mint 885,6 millió, míg 2021-ben 796,5 millió forint bevételt realizált. A társaság adózott eredménye 2022-ben meghaladta a 29 millió forintot, az előző évi 22 millió forintos eredmény után. A cég 2022-ben 31, a megelőző évben 26 dolgozót foglalkoztatott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.