Hirdetés
. Hirdetés

Az új technológiák nem térülnek meg képzett és tehetséges emberek nélkül

|

A vezetőknek mindenre készen kell állniuk, és a priorizálás kulcsfontosságú, amikor minden egyformán kritikusnak tűnik.

Hirdetés

Az új és feltörekvő technológiák elfogadása ellenére sok vállalatvezető nem érzi, hogy működésük hatékonyabbá vált volna. Az Economist Impact új jelentése, amelyet a Cognizant megbízásából készített, azt sugallja, hogy a képzett tehetségek - vagyis az új technológiákból a legtöbbet kihozni képes emberek - hiánya a hibás.

A megkérdezettek több mint 60 százaléka mondta, hogy tervezi az új vagy újonnan megjelenő technológiák használatának megkezdését, vagy már el is kezdte azt. Ebben az esetben az üzleti vezetők azt mondták, hogy jobban érdekli őket a felhőalapú számítástechnika és a munkahelyi integrációs technológiák alkalmazása, mint az olyan fejlesztések, mint a kvantumszámítástechnika, a blokklánc vagy a virtuális és kiterjesztett valóság.

Hirdetés

A válaszadók fele viszont azt mondta, hogy "nem érnek el jelentős értéket" a meglévő technológiai beruházásokból. A válaszadók 46 százaléka pedig állította, hogy vállalatukban nincs meg a fejlett technológiák bevezetéséhez és használatához szükséges belső tehetség.

Ezek az eredmények a tanulási és fejlesztési beszélgetésekben tartósan jelenlévő tendenciát tükröznek: a STEM-kompetens munkavállalók hiányát és az ebből fakadó frusztrációt az üzleti vezetők körében.

Az EY 2022 áprilisában arról számolt be, hogy a megkérdezett vezetők 53 százaléka szerint az adatokat és az analitikát rövid távú beruházásként helyezik előtérbe. Viszont 5-ből körülbelül 1 mondta, hogy a technológiai tehetséghiány akadályozza e digitális első stratégiák végrehajtását.

A Coursera 2022. júniusi jelentése szerint a technológiai és adattudományi készségek ismerete 2021-ben az amerikai munkavállalók körében visszaesett, annak ellenére, hogy a marketing, a vezetői és a működési stratégiák ismerete az amerikai munkavállalók körében fellendülőben van.

"A vezetőknek mindenre készen kell állniuk, és a priorizálás kulcsfontosságú, amikor minden egyformán kritikusnak tűnik. Kimutattuk, hogy a hozzáértő technológiai beruházások, az új és kibővített készségekkel rendelkező tehetségek fejlesztésére fordított figyelem, valamint az ESG-menetrend beágyazása és az arra való cselekvés olyan alapvető fókuszelemek, amelyekre a vezetők építhetnek" - mondta Euan Davis, a Cognizant kutatási vezetője a CIO Dive szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.