Hirdetés
. Hirdetés

Az új Twitter-vezérigazgató már hullajtja a fejeket

|

Gyorsan elindította a jelentős átszervezést.

Hirdetés

A Twitter új vezérigazgatója, Parag Agrawal, aki Jack Dorsey-től vette át a vezetést, jelentős vállalati átszervezést jelentett be, és közölte, hogy több magas rangú vezető is távozik a cégtől az év végén vagy azelőtt.

Három felsővezető - Michael Montano mérnöki vezető, Dantley Davis tervezési vezető és Jennifer Christie HR-vezető - valamikor 2022 előtt távozik - jelentette a Washington Post vállalati forrásokra és Agrawal alkalmazottaknak küldött e-mailjére hivatkozva. Az átszervezést részben az új vezérigazgató "működési kiválóságra" való törekvése motiválta - tette hozzá a lap.

Hirdetés

A változások nagyrészt a Twitter technológiai, bevételi és fogyasztói részlegét érintik majd, az egyes részlegeket Nick Caldwell, Bruce Falck és Kayvon Beykpour veszi át.

Davis tervezési vezetőként állítólag súrlódásokat okozott a munkahelyén, a New York Times szerint "szigorú szeretet" megközelítése nem mindig jött be a munkatársaknak. A Twitter szóvivője a TechCrunchnak elmondta, hogy leváltását az a szándék vezérelte, hogy a cég modelljét olyan struktúrára állítsák át, amelyben egy vezető menedzser támogatja a vállalat kulcsfontosságú célkitűzéseit.

Dorsey, a Twitter társalapítója hétfőn kissé váratlanul jelentette be lemondását, mielőtt átadta volna a vezérigazgatói stafétabotot Agrawalnak, aki 2017 óta a cég műszaki vezetője volt. Megjegyezte, hogy "május tájékáig" az igazgatótanácsban marad, hogy segítsen az új vezérigazgatónak beilleszkedni a szerepkörbe, és azzal érvelt, hogy a növekedés érdekében a platformnak nem szabad tartósan az eredeti alkotókhoz kötődnie.

Agrawal, akárcsak Dorsey előtte, máris jelentős ellenzők tömegét gyűjtötte be, az aggodalmak közepette, hogy a Twittert cenzúrázóbb irányba fogja terelni. Elon Musk, aki a távozó vezérigazgató legmarkánsabb kritikusai közé tartozott, még egy olyan mémet is megosztott, amelyben utódját Sztálinhoz hasonlította, és ezzel reagált azokra a pletykákra, amelyek szerint Dorsey-ra esetleg nyomás nehezedett a lemondás miatt. Eközben amerikai konzervatívok előásták Agrawal néhány régi tweetjét, rasszistának és vallásellenesnek minősítve azokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.