Hirdetés
. Hirdetés

Élesztik a százdolláros laptopot

|

Új operációs igazgatót neveztek ki az amerikai One Laptop Per Child kezdeményezést koordináló társaság élére.

Hirdetés

Charles Kane-t, a Minden Gyermeknek Egy Laptopot (One Laptop Per Child - OLPC) korábbi pénzügyi igazgatóját nevezték ki pénteken a társaság elnökévé és egyben operációs igazgatójává, aki a fejlődő országok nebulóinak szánt, olcsó XO laptopok disztribúciójáért is felel majd. Kane bizosítja, hogy ismét valódi vezetése legyen az OLPC-nek, és teljesíteni tudja a partnereinek és a kormányoknak tett ígéreteit - nyilatkozta a kinevezés kapcsán Nicholas Negroponte, a kezdeményezés elindítója.

Az elnöki posztot a korábbiakban ellátó Negroponte a jövőben a pénzügyi források felkutatására, valamint a projekt világszintű promótálására fog fókuszálni.

Cél a kárcsökkentés
Az új bejelentés révén - az amerikai Computerworld tudósítása szerint - az OLPC csökkenteni igyekszik a kárt, amely a korábbi vezetők egy részének távozása révén keletkezett. Januárban Mary Lou Jepsen technológiai igazgató lépett ki, hogy az OLPC technológia kereskedelmi felhasználását célzó céget alapítson. Februárban Ivan Krstić biztonsági igazgató mondott le, tiltakozásul a szervezet átstrukturálása ellen.

Végül a múlt hónapban Walter Bender, a szoftver és tartalom részleg vezetője is távozott, hogy a nyílt forráskódú szoftvereket népszerűsítse az OLPC ellenében, amely gépekre a szervezet tervei szerint Windows XP-t is telepítenének a Linux mellé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.