Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk lesz a Twitter ideiglenes vezérigazgatója

|

Újabb részletek derülnek ki arról, hogyan fog kinézni a Twitter azután, hogy Elon Musk lezárja a közösségimédiacég felvásárlását. Most úgy tűnik, hogy a technológiai mogul lesz az ideiglenes vezérigazgató.

Hirdetés

Hetekig tartó intrikák és spekulációk után Elon Musk és a Twitter megegyezett, hogy a világ leggazdagabb embere megvásárolja a Twittert részvényenként 54,20 dollárért  - számolt be a WebProNews. Az egyik nagy kérdés azonban továbbra is az volt, hogy a Twitter jelenlegi vezérigazgatója, Parag Agrawal ezek után pozíciójában marad-e, vagy leváltják. (Agrawal csak 2021 november vége óta tölti be a Twitter vezetői posztját, ahol a társalapító Jack Dorsey-t váltotta, amikor az távozott a cégtől.)

Úgy tűnik, hogy az utóbbi verzió a valószínűbb. A CNBC jelentése szerint Musk azt tervezi, hogy a felvásárlást követő néhány hónapig ideiglenes vezérigazgatóként átveszi az irányítást. Új szerepével Musk három vállalat vezérigazgatója lesz: Tesla, SpaceX és Twitter. Csak az idő fogja megmutatni, hogy ez az utolsóként vállalat szerep valóban átmeneti lesz-e, vagy állandósul.

Hirdetés

A felvásárláshoz tartozik, hogy Elon Musk mintegy 7,1 milliárd dollárnyi új finanszírozási kötelezettségvállalást szerzett, többek között a milliárdos Larry Ellisontól, egy szaúdi hercegtől és a Sequoia Capitaltól, hogy segítsen lebonyolítani a Twitter tervezett 44 milliárd dolláros felvásárlását.

Az új finanszírozási forrás lehetővé teszi számára, hogy felére, 6,25 milliárd dollárra csökkentse az ügylethez szükséges fedezeti kölcsön mértékét, így az akvizíció kevésbé lesz kockázatos Musk és a hitelezők számára is. Ez némileg csökkenti azt a készpénzmennyiséget is, amelyet Musknak személyesen kell előteremtenie.

Alwaleed bin Talal szaúdi herceg, a Kingdom Holding igazgatótanácsának elnöke adta a legnagyobb hozzájárulást, és beleegyezett, hogy közel 35 millió Twitter-részvényt - 1,9 milliárd dollár értékben - leköt. Vállalata azt is, hogy a felvásárlás után is részesedést tart a vállalatban - derül ki egy értékpapír-bejelentésből. Ellison, az Oracle társalapítója, akinek nagy részesedése van a Teslában, és tagja az autógyár igazgatótanácsának, 1 milliárd dolláros vállalást tett a trösztjén keresztül.

A csütörtöki bejelentésben megnevezett további befektetők között van a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance Holdings, a Brookfield Asset Management, a Fidelity Management & Research és a Qatar Holding. Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója, aki 500 millió dollárt ígért, azt tweetelte, hogy ez "egy kis hozzájárulás az ügyhöz".

Mivel a finanszírozási kép egyre tisztábbá válik, úgy tűnik, hogy a piac kezd eljutni arra a meggyőződésre jutni, hogy az ügylet lezárul. A Twitter részvényárfolyama és a Musk által a vállalatért fizetni ajánlott 54,20 dolláros részvényenkénti ár közötti különbség április 26-a óta a legszűkebb ponton áll. A Twitter részvényei csütörtökön 2,7 százalékkal 50,36 dollárra emelkedtek. Az üzletet még az idén le kell zárni, és a két fél megállapodott abban, hogy egyenként egymilliárd dolláros felmondási díjat fizetnek, ha az üzlet meghiúsul - számolt be az Los Angeles Times.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.