Hirdetés
. Hirdetés

Ericsson-díjak pedagógusoknak

|

Tizedik alkalommal osztotta ki a távközlési cég a középiskolai matematika- és fizikatanárok munkáját elismerő díjakat.

Hirdetés

Az Ericsson Magyarország Kft. Kutatási-fejlesztési Igazgatóságának elismerésben 1999 óta részesülhetnek azok a tanárok, akiknek tanítványai kiemelkedő teljesítményt értek el valamely jelentős tanulmányi versenyen, vagy akik sokat tettek annak érdekében, hogy tanítványaikkal megismertessék, megszerettessék ezeket a tárgyakat.

Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért díj
Négy matematika- és négy fizikatanár részére egyenként 200 ezer forinttal járó díj, melyet olyan tanárok kaphatnak, akik tanítványaikkal az adott tanévben aktívan bekapcsolódtak a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok pontversenyeibe (korábban iskolájából egyáltalán nem, vagy csak csekély eredménnyel versenyeztek a tanulók), vagy több éve elismerten a legtöbbet teszik a tantárgyuk iránti érdeklődés felkeltéséért.

A matematika tárgy díjazottjai: Bartha Gábor (Móricz Zsigmond Gimnázium, Szentendre), Kálmán László (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc), Széplaki Györgyné (ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola, Budapest) és Szoldatics József (Szilágyi Erzsébet Gimnázium, Budapest).

A fizika tárgy díjazottjai: Csákány Antalné (ELTE TTK Főiskolai Kar, Budapest), Dr. Nagy Anett (Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, Szeged), Dr. Piláth Károly (Balassi Bálint Gimnázium, Budapest), Sebestyén Zoltánné (PTE Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Pécs).

ericsson_dij.jpg

Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért díj
Két matematika- és két fizikatanár részére egyenként 200 ezer forinttall járó díj, amelyet olyan tanárok kaphatnak, akiknek tanítványai a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok versenyein, vagy a Varga Tamás, Arany Dániel matematikaversenyek, matematika vagy fizika OKTV, Öveges József, Mikola Sándor, Fényes Imre, Szilárd Leó fizikaversenyek, a Nemzetközi Matematika vagy Fizika Diákolimpiák, a Kürschák József matematikai tanulóversenyek, vagy az Eötvös Loránd fizikaversenyek valamelyikén az 1996-97-es tanévtől kezdve 1-3. díjat nyertek.

A matematika tárgy díjazottjai: Marczis Györgyné, a gyulai GYAKI 5. sz. Általános- és Sportiskola Tagintézmény tanára és Paulin Elemér magántanár, a Bolyai János Matematikai Csapatverseny szervezője.

A fizika tárgy díjazottjai: Jármezei Tamás közoktatási szakértő, a Jedlik Ányos Országos Fizikaverseny szervezője, és Orbán Edit, a zalegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium tanára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.