Hirdetés
. Hirdetés

Ezért nem hisz Jeff Bezos a munka és a magánélet egyensúlyában

|

Az egyensúllyal szemben a milliárdos üzletember holisztikusabb kapcsolatot képzel el a munka és az irodán kívüli élet között.

Hirdetés

Jeff Bezos, az Amazon alapítója nemrégiben interjút adott a Business Insidernek, amelyből a munkáról alkotott sajátos nézetei, és különös szokásai is kiderültek. Ezekből azonban nem lehet arra következtetni, hogy az az e-kereskedelmi óriásnál miért híresen rosszak a munkakörülmények.

Az üzletember mindenesetre nem rajong a "munka és magánélet egyensúlya" kifejezésért. Egy 2018. áprilisi rendezvényen azt találta mondani, hogy az Amazon új munkatársainak nem szabad a munkát és az életet egyensúlyozásnak tekinteniük. Ehelyett Bezos szerint sokkal produktívabb, ha két integrált részként fogják fel őket. "Ez valójában egy kör. Ez nem egy egyensúly" - jelentette ki. Az egyensúllyal szemben a milliárdos üzletember holisztikusabb kapcsolatot képzel el a munka és az irodán kívüli élet között.

Hirdetés

"Ezt a munka és magánélet harmóniája dolgot próbálom tanítani a fiatal alkalmazottaknak és tulajdonképpen az Amazon felsővezetőinek is. De különösen az újonnan belépő embereknek. Állandóan kérdezik tőlem a munka és a magánélet egyensúlyát. És az én véleményem az, hogy ez egy gyengítő kifejezés, mert azt sugallja, hogy szigorú kompromisszumot kell kötni" - mondta Bezos aki bevalotta, hogy nem választja szét a karrierjét és a magánéletét.

"Ha otthon boldog vagyok, akkor óriási energiával jövök be az irodáb. És ha boldog vagyok a munkahelyemen, akkor hatalmas energiával jövök haza" - jelentette ki.

A világ minap még leggazdagabb embere a nyáron újfajta munkába fogott, azután, hogy lemondott az e-kereskedelmi óriás vezérigazgatói posztjáról, és a helyére az Amazon Web Services vezérigazgatója, Andy Jassy került. Az így felszabadult ideje lehetővé teszi, hogy más törekvéseire, például az űrkutatásra és a jótékonykodásra összpontosítson.

Bezos nem hagyományos módon állt hozzá a munkához. Elmondása szerint minden reggel időt szakít a családjával való reggelire, lefekvés előtt nem állítja be az ébresztőt, meglepően kevés megbeszélést tervez, és minden nap szán néhány percet arra, hogy elmosogasson.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.