Hirdetés
. Hirdetés

Ezüstérmes lett egy magyar diák a szakmák világversenyén

|

Magyarországot 23 versenyszámban 27 fiatal szakember képviseli 10 különböző országban.

Hirdetés

Ezüstérmes lett egy magyar diák a szakmák világversenyén; Sisák Botond webfejlesztő versenyszámban léphetett a dobogó második fokára a WorldSkills Competition 2022 Special Edition versenyen Dél-Koreában. A fiatal magyar szakemberek csapata emellett már hat kiválósági érmet is megszerzett - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

A tájékoztatás szerint az idei WorldSkills világversenyt eredetileg 2022 októberében tartották volna Sanghajban, de a szervezők a kínai járványügyi helyzet miatt lemondták a rendezvényt. A világversenyt így most 15 ország 26 városában bonyolítják le 62 versenyszámban, ezeken 57 országból 1015 versenyző méretteti meg magát szeptember 7. és november 26. között.

Hirdetés

A huszonegyéves Sisák Botond webfejlesztő versenyét a dél-koreai Goyangban tartották 2022. október 13. és 16. között.

Az utóbbi napokban további hat kiválósági érmet is hazahoztak a fiatal magyar tehetségek: szintén Goyangban Lakos Bence szoftverfejlesztő, míg Bóné Áron Zoltán informatikai rendszerüzemeltető versenyszámban versenyzett kimagasló eredménnyel. Ferenczi Krisztofer és Kovács Márton csapata a németországi Stuttgartban, mechatronika szakmában bizonyította felkészültségét. Svájcban, Aarauban Uszkó Dorka Csenge grafikus, Basel városában Nagy Dániel épületasztalos és Sajtos Dániel bútorasztalos remekeltek. Kiválósági érmet azoknak a versenyzőknek ítéltek oda, akik pontszámuk alapján közel kerültek a dobogósok eredményéhez, és szakmailag szintén kiemelkedően teljesítettek.

Közölték: a magyar versenyzők részvételét a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi szakmai versenyeken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi és koordinálja, szponzorokkal együttműködve biztosítja a versenyzők felkészítését az eredményes szereplésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.