Hirdetés
. Hirdetés

Gates, a pályakezdő

|

Szakmai önéletrajzához biztosan nincs rá szüksége, de a világ leggazdagabb embere végre megszerzi egyetemi diplomáját.

Hirdetés

Bill Gatesjúnius 7-én beszédet fog mondani a Harvard egyetem tanévzáró ünnepségén, és mint minden szónok ezen az eseményen, ő is tiszteletbeli diplomát fog kapni az intézménytől. Az egyetem több szakterületről is kibocsát ilyen okmányt, de nem jelenti be előre, hogy az illető miből fog "diplomázni".

Gates 1973-ban kezdte tanulmányait a Harvardon, és ott ismerte meg Steve Ballmert, a Microsoft mai vezérigazgatóját. Gates akkor már tapasztalt volt a szoftverek terén, 13 éves kora óta programozott. A Harvardon többek között a BASIC nyelv egy változatának kifejlesztésében is segédkezett, de nem sokáig folytatta a tanulmányait - hamarosan otthagyta az egyetemet, hogy minden szellemi kapacitását a gyerekkori barátjával, Paul Allennel együtt megalapított cégére, a Microsoftra fordíthassa.

bill_gates_paul_allen.jpg
Gates és Allen 1981-ben
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.