Hirdetés
. Hirdetés

Idén 25 ország küldöttei vettek részt a Swiss Talent Fórumon

|

A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium egykori tanulója 8 tagú csapatával vett részt a versenyen.

Hirdetés

Magyarországgal együtt 25 ország 70 küldöttje vett részt idén a svájci Swiss Talent Fórumon - közölte a Magyar Innovációs Szövetség.

A rendezvényre 18 és 23 év közötti tehetségek kaptak meghívót, hogy találkozzanak egymással, és elismert szakemberektől tanulhassanak. Az idei fórum témája "a tanulás a jövőért" volt - írták.

A Magyar Innovációs Szövetség Ágoston Barbarát, az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia kiemelt dicséretben részesült versenyzőjét, az Imperial College London diákját küldte az eseményre. A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium egykori tanulója 8 tagú csapatával arra kereste a választ, hogyan lehet felismerni a jövőben felértékelődő munkavállalói készségeket.

Hirdetés

Mentoruk, a La Roche multinacionális vállalat innovatív, a mesterséges intelligenciát is segítségül hívó ötletet várt a fiataloktól, akik 2 napon át tartó közös munka után sikerrel mutatták be a résztvevők előtt a megoldásukat - olvasható a közleményben.

A Swiss Talent Fórumot 2009 óta rendezi meg a Svájci Fiatalok a Tudományban Alapítvány, Magyarország 2011 óta küld diákokat az évente megtartott eseményre - olvasható a Magyar Innovációs Szövetség honlapján, ahol a résztvevő magyar diákok névsorát is közzétették.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.