Hirdetés
. Hirdetés

Így alakult át a kormány Palkovics lemondása után

|

December elsejétől energetikai minisztere van az országnak, aki az energiastabilitásért, energiabiztonságért is felel.

Hirdetés

Miután november elején bejelentette lemondását Palkovics László, a hó közepén hivatalosan is megerősítette a kormány, hogy megszűnik a Technológiai és Ipari Minisztérium, feladatait a gazdaságfejlesztési, az építési és beruházási és a kulturális és innovációs tárca veszi át. Ekkor derült ki, hogy önálló energiaügyi minisztérium létrehozása mellett döntöttek, amely az energiapolitika egységes irányításáért felel, és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi. Az új minisztériumban a jelenlegi tervek szerint a miniszterhelyettesen és a közigazgatási államtitkáron kívül két államtitkár lesz.

Ennek keretében Novák Katalin köztársasági elnök szerdán energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát, aki december elsejétől látja el a feladatkört. Az államfő Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára nevezte ki Lantos Csabát. A kormány reményei szerint Palkovics László a következő időszakban a felsőoktatásban, a járműipari innovációban, illetve a védelmi iparban fog fontos szerepet játszani és fontos feladatokat ellátni.

A svájci központú energiavállalat, a MET Csoport élén Lantos Csabát Lakatos Benjamin váltja, miután az igazgatóság őt választotta meg új elnöknek. Lakatos Benjamin 2022. november 30-i hatállyal váltja az igazgatóság elnöki pozíciójában Lantost, aki 13 évig töltötte be a posztot.

Hirdetés

A cég közleménye szerint Lakatos Benjamin 2018-ban lett a vállalat többségi részvényese, amikor a MET a menedzsment tulajdonában lévő céggé alakult. Jelenleg a MET 90 százalékban a menedzsment, 10 százalékban pedig a szingapúri központú Keppel Infrastructure tulajdonában áll.

A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz- és az árampiacra, valamint energetikai eszközök kivitelezésére és működtetésére is. Leányvállalataival 13 országban van jelen, 27 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2021-ben 18,1 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 55 milliárd köbmétert, a kereskedett árammennyiség több mint 50 TWh (terawattóra) tett ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.