Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes tehetségprogram indul középiskolás lányoknak

|

Heti rendszerességgel egy tanéven keresztül matematikai és digitális kompetenciákat fejlesztenek.

Hirdetés

Ingyenes tehetségprogramot indít középiskolás lányoknak a CETIN Hungary Zrt. a Nők a Tudományban Egyesület szakmai partnerségével. A vállalat kutatása szerint a pályaválasztás többnyire középiskoláig eldől, és a támogató közeg hiánya miatt kevesebb lány választja a műszaki-technológiai hivatást. A program célja, hogy a pályaválasztás előtt álló, 11. évfolyamos lányoknak olyan alternatívát mutasson, amelyre ritkán vagy egyáltalán nem gondolnak, és segítsen az előttük álló korlátok lebontásában.

A program fejleszti a matematikai készségeket, digitális kompetenciákat, bemutatja a természettudományok, a technológia, mérnöki tudományok, a matematika lehetőségeit, segítséget nyújt a pályaorientációban, kiegészíti a tanórai munkát.

Kübler-Andrási Judit, a CETIN Hungary Zrt. vezérigazgatója a közleményben tudatta: Magyarországon a nők aránya a foglalkoztatásban 45 százalék feletti, a technológiai területen viszont nem éri el a 14 százalékot. A program ösztönözni akarja a nők karrierépítését a műszaki, technológiai területen, ehhez pedig már középiskolában fel kell kelteni az érdeklődést, valamint fejleszteni az erre nyitott lányoknál a továbbtanuláshoz fontos tárgyakat és az önérvényesítéshez szükséges képességeket.

Hirdetés

Balázsi Katalin, a Nők a Tudományban Egyesület elnöke a közlemény szerint úgy fogalmazott: "a tudomány, a technológia, a matematika és a mérnöki pálya végtelenül szép és izgalmas - szeretnénk elérni, hogy az ebben rejlő óriási lehetőséget a fiatal lányok is észrevegyék".

A program heti rendszerességgel egy tanéven keresztül matematikai és digitális kompetenciákat fejleszt. A cél nemcsak az ismeretek átadása, hanem az egyéni és csoportos mentorálás is, amelynek során a résztvevők olyan készségeket is fejlesztenek, amelyek ma már nélkülözhetetlenek a sikeres pályaválasztáshoz és az érvényesüléshez a választott területen. A programban részt vevő szakemberek nem csupán szakmai tudást közvetítenek, de a magabiztosság, a tudatosság és a nagyobb önbizalom kialakításában is segítenek a középiskolás lányoknak.

Az érdeklődők szeptember 28-áig jelentkezhetnek az október 10-én induló programra a https://nokatud.hu/event/stempower2023-jelentkezes/ oldalon - írták a szervezők.
A közlemény szerint a CETIN Hungary Zrt. a PPF Csoport tagjaként független integrált telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalat. A Nők a Tudományban Egyesület célja, hogy egyre több fiatal lány válasszon természettudományi, mérnöki vagy információtechnológiai szakmát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.