Hirdetés
. Hirdetés

Inspirációs egyesületet alapított az üzlet- és szervezetfejlesztési szakemberekből összeállt csapat

|

Pár év közösségi formában történő együttműködést követően a napokban megalakult a Mind Mate Inspiráció Egyesület (MMI).

Hirdetés

Több évnyi tudatos építkezést és közösségi formában történő működést követően immár Egyesületként működik az MMI (Mind Mate Inspiration). A civil szervezetet 2023 nyarán hivatalosan 11 üzleti szakember alapította, de több mentort foglal magába csapatuk. Az elnökségben öten foglalnak helyet. Elnöknek Pintér Gábort, az MMI megálmodóját és létrehozóját választották, alelnöknek pedig a számtalan díjjal elismert IT-vezetőt, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) egykori ügyvezető igazgatóját, Alföldi Istvánt nevezték ki. A menedzsmentben szintén 5 évre szóló megbízást kapott Balogh Attila (titkár, stratégiai vezető), Arany Gábor (kommunikációs vezető) és Nemes Gábor István (humán politikai és fenntarthatósági vezető).

A civil szervezet alapításában részt vett Becskeházi-Tar Judit Erzsébet, Ferencsák Tímea, Kúsz Péter, Németh László, Pál Sándor Ede és Szekrényi Péter mentorok, témafelelősök is.

Mint az a szervezet honlapján olvasható, az elmúlt időszakban az MMI több innovációs és inspirációs témát indított már el: az MMI témafelelősei, mentorai előadásokat tartottak egyetemen, hallgatói önkormányzati vezetőknek, doktoranduszoknak, fiatalokat mentoráltak, Fenntartható Percek címmel állandó magazinműsort és videósorozatot indítottak, meghívott előadóként, kerekasztal-résztvevőként szakembereik részt vettek konferenciákon, rendezvényeken, GondolatTÁRSalgás és Inflexion2020 címmel pedig saját rendezvényeket is szerveztek, Mesterséges Intelligencia és digitalizációs stratégiát véleményeztek, saját fogalmakat vezettek be a közös gondolkodásba, úgy mint a Jövőtudatos gondolkodás, jövőtudatos pozícionálás, CSR2.0, körforgásosCSR, 6K életfilozófiai modell, GreenHR, rendszerfogalmak és egyéb változási mérőszámok, fogalomköri elemzések, értékrendbeli útmutatások.

Pintér Gábor: Az MMI egy sokrétű, társadalmi és versenyképességi küldetés

"Napjaink társadalmi igényeként, az átfogó és szinte mindent átható változásokat követve indítottuk el inspirációs közösségünket, hogy mentorálással egybekötött nyitott tudásplatformként szolgáljuk a felmerülő kérdések megválaszolását, evangelizáljuk a megnyíló új lehetőségeket és fogalmi rendszereket, annak érdekében, hogy mindenki részese lehessen egy pozitív, most épülő jövőnek" - mondta Pintér Gábor, a Mind Mate Inspiráció Egyesület elnöke, majd hozzátette: "a folyamatos építkezésünk eredményeként a csapatunk témafelelőseivel azt a sokrétű küldetést tűztük ki magunk számára, hogy elsősorban a Digitális Transzformáció, a Mesterséges Intelligencia, a Fenntarthatóság, az Innováció Menedzsment, Versenyképesség és a Startup/KKV fejlesztések terén segítjük jobbá tenni a világot".

Hirdetés

Még hozzátette, hogy "ennek elősegítésére 2022-ben meghirdettük a S.E.J.T. - Sokrétű Együttműködés a Jövőtudatos Társadalomért együttműködésünket is, amelyhez támogatókat, kapcsolódó társszervezeteket és csatlakozó partnereket, további MMI tagokat szívesen fogadunk. Az MMI révén egyben széleskörűen elérhető TUDÁSPLATFORM-ot és közösségi információs portált, valamint a témákhoz kapcsolódó kulcsszerepelők közötti szervezést biztosítunk a közösségi és MASTERMIND jellegű gondolkodáshoz, a támogatott egyéni, vállalati és civil szervezeteket is segítő fejlődéshez". Ez a gyorsan változó világunkban a folyamatos tanulás lehetőségét, a jövőtudatosság biztosítását, a tudás- és tapasztalat-megosztásra épülő és bizalmat adó társadalmi fejlődést, a generációk közötti együttműködések új alapjait jelenti.

Pintér Gábor kiemelte, hogy célzott együttműködéseket építenek mentorokkal, egyetemekkel, más fejlesztő szervezetekkel, technológiai és innovációs vállalkozásokkal, annak érdekében, hogy jövőtudatos, versenyképes és sikeres legyen Magyarország.

"Őrültség semmit sem tennünk, ha mindent nem tehetünk is"

Alföldi István, a Mind Mate Inspirációs Egyesület alelnöke megjegyezte, hogy az egyesület számos, az ország számára fontos kérdéssel foglalkozik. "Úgy gondoljuk, hogy óriási sebességgel változó világunkban "Őrültség semmit sem tennünk, ha mindent nem tehetünk is." (Esterházy Miklós nádor, 1625)" - hangsúlyozta az IT szakember.
A civil szervezet szerint a tudást megszerezni, bővíteni és átadni személyes és szakmai feladat. Az igazi kihívás és küldetés a szerteágazó ismeretek befogadható összegzése és támogató közegben újabb eredmények közösségi szinten történő létrehozása, gondozása.

Tudásátadás, mentoring

"A folyamatos személyes fejlődés, a különböző szakmai és tudományágakban történő elmélyülés egyéni szinteken jelenik meg, egy vezető esetében ezek már elkerülhetetlenül beépülnek a napi feladatok közé. A tudás átadása, a mentoring, a coaching manapság szintén egyértelműen beletartozik a HR felelősséggel rendelkező, vagy éppen a saját közösségért tenni akaró munkavállaló, vagy vállalkozó, magánszemély szemléletébe. Az MMI által létrehozott, gondozott és folyamatosan fejlesztett és fejlesztendő közösségi tudástér és tudásgondozás az egyik legjobb lehetőség arra, hogy a meglévő ismereteket minél kompaktabban és hatékonyabban lehessen átadni és befogadni" - mondta Balogh Attila, az MMI titkára, stratégiai vezetője.

Arany Gábor: közösségből egyesület lettünk, de a cél nem változik, jót tenni, hogy mások is jót tegyenek

"A szervezetben, a szervezetért dolgozni óriási megtiszteltetés. Képzavarral élve: egy inspiráló civil szervezet mindennapi munkájában részt venni nem mindennapos tevékenység. Ennek a sok esetben szívből jövő pro bono, de nagyon komoly szakmai tevékenységnek van egyfajta motivációs üzenete is: tegyél jót, hogy mások is jót tehessenek, segítsd, inspiráld őket, hogy ők is inspirálhassanak másokat" - mondta Arany Gábor, az MMI kommunikációs vezetője, körforgásos CSR témafelelős.

"Let your aspirations become someone's inspiration" - azaz hagyd, hogy a törekvéseid valaki inspirációjává váljon - tette hozzá a kommunijkációs vezető, megjegyezve, hogy ez Pintér Gábor alapító jelmondata is egyben.

"Az utóbbi 2 évben már megkezdett projekteket, programokat Mind Mate Inspiráció Egyesületként - immár szerződéses partneri együttműködési formában - folytatjuk, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy cégekkel, üzleti ügyfelekkel, közigazgatási és más társszervezetekkel, pályázatokban részt vevő intézményekkel bővítsük partneri kapcsolatainkat és további egyéneket, vállalatokat, támogatókat vonzzunk be küldetésünk és csatlakozó partnereink céljainak hatékony sikerre viteléhez" - mondta az elnök.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.