Hirdetés
. Hirdetés

Kastory Edina az új média- és hírközlési biztos

|

Kastory Edina ügyvéd, jogi szakértő veszi át Bodonovich Jenő, média- és hírközlési biztos feladatait nyugdíjba vonulását követően, május 1-jétől a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál.

Hirdetés

Május 1-jétől Kastory Edinát nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Média- és hírközlési biztos hivatalának vezetőjévé Karas Monika, a hatóság elnöke. Az ügyvéd, jogi szakértő az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett, és széles körű tapasztalattal rendelkezik a polgári-vállalati jog számos szegmensében, kiemelt szakterülete a hírközlés és média, valamint a gyógyszeripar szakága. Adatvédelmi, igazgatási, érdekvédelmi ügyekben jelentős szaktudást szerzett mint jogi képviselő és szakértő. Dolgozott civil és kormányzati hírközlési, mobiltávközlési, rádiós és televíziós műsorszolgáltatási, vezetékes és műholdas műsorelosztási ügyekben, hírközlési és híradástechnikai rendszerek közbeszerzésében, frekvenciahasználati jogosultságok árverésénél, pályáztatásánál, engedélyeztetésénél, továbbá részt vett hírközlési jogharmonizációs, jogalkotási feladatokban. Megbízói közé tartoztak rádiós és televíziós médiaszolgáltatók, hírközlési szolgáltatók, és hosszú éveken keresztül végzett jogi tanácsadói, illetve szakértői tevékenységet a hatóság, illetve jogelődei számára.

Kastory Edina média- és hírközlési biztos
Kastory Edina média- és hírközlési biztos

A média- és hírközlési biztos tisztségét 2015. május 1-jéig betöltő Bodonovich Jenő nyugdíjba vonul, az NMHH elnöke értékelése szerint munkáját odaadóan és magas szakmai színvonalon végezte. Biztosként elért eredményei közé tartozott, hogy ajánlásokat adott ki arról, hogyan tudósítsanak az újságírók az öngyilkosságokról, az emberkereskedelemről és a kapcsolati erőszakról, valamint arról, hogy milyen szempontokat vegyenek figyelembe a televíziók a valóságshow-knál alkalmazott mobilos szavazások lebonyolításakor. Számos egyeztetést végzett média- és hírközlési szereplőkkel, kiemelendő közülük az előfizetők védelmében aláírt megállapodás a UPC-vel, illetve a DIGI Kft.-vel, és konferenciát szervezett a megfélemlítés elleni küzdelemről. A szakember, aki korábban ügyvédként tevékenykedett, 2002 és 2009 között pedig az ORTT Panaszbizottságának egyik Tanácsát vezette, 2011. március 22-étől látta el feladatát a hatóságnál.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.