Hirdetés
. Hirdetés

Leépít a LinkedIn, mert pang a karrier-piac

|

Majdnem ezer alkalmazottól válik meg a cég, viszont az elbocsátott kollégáknak segítenek új munkahelyet találni.

Hirdetés

Komoly leépítésekbe kezdett a LinkedIn, miután a koronavírus járvány következtében elképesztően lecsökkent azon munkáltatók száma, akik új alkalmazottakat keresnek. A Microsoft tulajdonában álló, munkaközvetítésre szakosodott oldal így most kénytelen költséget csökkenteni, bizonyos részlegeket összevonni és sajnos rengeteg alkalmazottat szélnek ereszteni.

Hirdetés

A vállalat vezérigazgatója, Ryan Roslansky egy kör-e-mailben tájékoztatta az alkalmazottakat arról, hogy a cég sajnos kénytelen megszorításokat eszközölni. A döntés értelmében összevonják a LinkedIn két divízióját, a Marketing Solutions és a Talent Solutions részlegeket, így kerülve el azt, hogy költséges platformokért, rendszerekért és eszközökért kétszer kelljen fizetniük. A vállalat teljes munkaerejének 6 százalékától kénytelen megválni, ami 960 alkalmazottat jelent összesen.

"A LinkedIn sem mentesül a világjárvány következményei alól; a COVID-19 hosszan tartó hatással van a nyílt munkalehetőségekre, ami a céget és annak profilját is érinti. Vannak munkakörök, melyeket meg kell szüntetnünk, ahogy alkalmazkodunk a csökkentett igényekhez a cégen belüli felvételekkel és a globálisan nyújtott szolgáltatásainkkal." - írja Roslansky.

Azon alkalmazottak, akik a leépítés következtében veszítik el munkahelyüket, megtarthatnak minden eszközt, melyet a cégtől kaptak. Emellett legalább tízheti fizetésüket kapják meg végkielégítés formájában; az egészségbiztosításukat még egy évig fizeti a LinkedIn, ha az USA-ban élnek, fél évig ha azon kívül. A vállalat azt is megjegyezte: nem kizárt, hogy néhány alkalmazottnak találnak helyet más pozícióban a cégen belül, de egy hat hónapos program keretében azoknak is megpróbálnak új munkahelyet találni, akiknek mindenképpen távozniuk kell.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.