Hirdetés
. Hirdetés

Lehet, hogy következő főnöke a Terminátor lesz?

|

2018-ra már hárommillió ember munkáját irányítja robot.

Hirdetés

Az okos gépek manapság autót vezetnek, orvosi diagnózist állítanak fel, és még számos más bonyolult feladatot ellátnak -- innen már csak egy lépés, hogy embereket is irányítsanak. Hozzá kell szoknunk a gondolathoz, hogy a jövőben a gépek egyre több olyan munkahelyi kérdésben döntenek, ami korábban az emberi vezetők hatáskörébe tartozott.

És ez a jövő nincs is túl távol! A Gartner elemző cég alelnöke, Frances Karamouzis úgy véli, 2018-ban a világon több, mint hárommillió ember munkáját felügyelik robotfőnökök. A hús-vér vezetőkkel szemben meglesz az a hatalmas előnyük, hogy olyan apróságokra figyelni tudnak majd, amire az ember nem: hogy egy pincér milyen szögben tartja a tálcát, egy vezető mekkora sebességgel kanyarodik be a sarkon, és milyen gyakorisággal jelenik meg az ügyfelek arcán az elégedett mosoly.

Az emberi főnökök sem tűnnek el, de a hangsúly náluk a lágyabb, kapcsolat alapú vezetői képességekre tevődik át. Egy robotvezető csak azt tudja kezelni, ami mérhető, számszerűsíthető -- ami ezen túl van, az még sokáig az ember kompetenciája marad.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.