Hirdetés
. Hirdetés

Megvan, kik irányítják tovább a frissen felvásárolt Vodafone-t

|

A 4iG Nyrt. igazgatósága a Vodafone Magyarország és a meglévő távközlési portfólió integrációja érdekében új felsővezetőket nevezett ki a cégcsoporthoz frissen csatlakozott társaság, valamint a 4iG Nyrt. irányításába.

Hirdetés

A 4iG Csoport igazgatósága új vezetőket nevez ki a 4iG Nyrt., valamint a Vodafone Magyarország élére - közölte a Computerworlddel a vállalat. Ennek eredményeként 2023. március 1-jétől Sacha Dudlert a 4iG Nyrt. transzformációért és integrációért felelős vezérigazgató-helyettesévé nevezik ki, aki az elmúlt egy évben sikeresen irányította az infokommunikációs vállalatcsoport albán távközlési vállalatainak összeolvadását. A Vodafone Magyarország vezérigazgatója Blénessy László, az általános vezérigazgató-helyettes Tábori Tamás, míg a pénzügyi vezérigazgató-helyettes Thurzó Csaba lett. A frissen kinevezett vezetők azzal a céllal érkeznek a 4iG és a Vodafone Magyarország élére, hogy támogassák a társaságok integrációját, a cégcsoport tagjai közötti üzleti együttműködési lehetőségek és szinergiák feltárását, valamint az üzleti folyamatok összehangolását. A 4iG Csoport a Vodafone Magyarországgal együtt piacvezető vezetékes és második legnagyobb mobil távközlési szolgáltatóvá vált. A menedzsment célja, hogy a 4iG Csoport lányvállalatai és a Vodafone Magyarország szakmai kompetenciájára és kapacitására, továbbá innovációs potenciáljára támaszkodva Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójává váljon.

Hirdetés

Sacha Dudler, a 4iG Nyrt. vezérigazgató-helyetteseként a cégcsoport magyarországi távközlési üzletágának transzformációs folyamatait irányítja, különös tekintettel az integráció részeként kiaknázható szinergiákra. A svájci szakember jelentős szakmai múlttal és tapasztalatokkal rendelkezik a távközlési iparágban. Szakterülete az ICT piacon működő vállalatok üzleti tevékenységének átalakítása, folyamataik összehangolása érdekében. Az elmúlt egy évben a 4iG csoport albán leányvállalatainak transzformációs programjáért felelt. Tevékenységének köszönhetően az ALBtelecom és a One Telcommunications sikeresen olvadt össze 2023. január 1-én. Pályafutását a zürichi Sunrise távközlési vállalatnál kezdte. 2002-2010 között olyan nemzetközi tanácsadó cégeknél folytatta pályafutását, mint a Booz Allen Hamilton, vagy az Arthur D. Little dubai irodája. Ezt követően csatlakozott a szaúd-arábiai Etihad Etisalat "Mobily" távközlési vállalathoz, melynek szabályozási stratégiáért felelős alelnöke volt. 2013-2022 között a Saudi Telecom Groupnál a vállalati teljesítménymenedzsment és transzformációs folyamatokért felelős vezető és a csoport vezérigazgatójának tanácsadója volt. 2022-ben csatlakozott a 4iG csoporthoz, mint az albán távközlési vállalatok transzformációjáért felelős vezető.

Blénessy László, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója számos informatikai és távközlési vállalat munkatársaként, vezetőjeként dolgozott több évtizedes karrierje során. Első munkahelye a Matáv Pécsi Távközlési Igazgatósága volt, ahol a műszaki területen hálózatfejlesztéssel és tervezéssel foglalkozott, majd 1997-ben csatlakozott a T-Systems elődjéhez, a Daten-Kontorhoz. 2014-től a T-Systems Nagyvállalati Alkalmazásfejlesztési területét irányította Igazgatói pozícióban, majd a Kiemelt Megoldások Vállalati Igazgatója 2017 végéig. 2018-tól az INNObyte vezérigazgatói tanácsadójaként, majd 2020-tól többségi tulajdonosként a kereskedelmi, gyártási folyamatok irányításáért, valamint a stratégia, innováció és üzletfejlesztés területekért felelt. A 4iG 2020-ban vásárolta meg az INNObyte többségi tulajdonrészét, azóta vezetői pozíciót tölt be a cégcsoportban, tagja az igazgatóságnak. 2022. szeptember 1. óta a csoport üzleti területeiért felelős általános vezérigazgató-helyettese, továbbá 2023. január 1-től a telekommunikációs portfólió koordinálása is feladatai közé tartozik az Antenna Hungária vezérigazgatójaként.

Tábori Tamás, a Vodafone általános vezérigazgató-helyettese korábban dolgozott már a Vodafone Magyarország munkatársaként, ahol 12,5 évet töltött (2005-2017 között) különböző vezetői pozíciókban. Ezt követően két évig a Magyar Telekom csoportnál dolgozott, a középvállalati üzletág területén, végül a lakossági termékekért felelős tribe leadere volt. 2022-ben csatlakozott a 4iG Csoporthoz a DIGI Magyarország ügyvezető igazgatójaként.

Thurzó Csaba, a Vodafone gazdasági vezérigazgató-helyettese több mint 18 év vezetői tapasztalattal rendelkezik, többek között a Forrás Nyrt. mellett a Magyar Posta pénzügyi irányításáért is felelt korábbi pozícióiban. A 4iG Csoporthoz 2018-ban csatlakozott gazdasági és operatív vezérigazgató-helyettesként, 2022 szeptember 1. óta Csoport Gazdasági általános vezérigazgató-helyettesként koordinálja a hazai és külföldi tagvállalatok pénzügyi-gazdasági működését a Vodafone-ban betöltött pozíciója mellett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.