Miért mennek el a Facebook vezetők?

|

Négy, egészen magas beosztásban dolgozó alkalmazott hagyta ott a héten a közösségi hálózatot.

Megerősítette a Facebook, hogy négy, magas pozícióban dolgozó menedzser válik meg a cégtől. Ez erősíteni látszik azt a feltételezést, hogy a balul sikerült IPO után a közösségi hálózatot üzemeltető vállalatnál beindult az agyelszívás.

Facebook Mark Zuckerberg kollégáival
Facebook Mark Zuckerberg kollégáival

Zuckerberg kollégáival - vége a mosolygós időszaknak?

De kik is hagyták ott a vállalatot? Ethan Beard, üzleti kapcsolatokért felelős igazgató, Kate Mitic marketingigazgató, a mobilplatformért felelős marketingmenedzser Jonathan Matus és Ben Blumenfeld design menedzser. Mind a négyen a múlt héten mondtak fel állásukból. A vállalat szóvivője nem kívánt további megjegyzést fűzni a történtekhez, de minden vezető elbúcsúzott a céges, nyilvános blogban; noha élvezték a Facebooknál töltött időt, új kihívásokat keresve döntöttek Zuckerberg gyermekének otthagyása mellett.

Beard, aki 2003 és 2008 között a Google-nél dolgozott üzletfejlesztési igazgatóként, közel ötévnyi munka után állt fel a Facebook asztalától. Búcsúja szerint vegyes érzelmekkel, de csapatára büszkén távozik, és biztos abban, hogy a vállalat alkalmazásplatformját jó kezekben hagyta. Mitic kétévnyi, Facebooknál eltöltött időt követően döntött úgy, hogy a saját maga által alapított mobil startup élére áll, Matus pedig Beardhez hasonló semmitmondó üzenettel búcsúzott. Blumenfeld Mitic példáját követve saját vállalkozását - Designer Func - pesztrálja tovább.

Ha ez a négy felmondás egy nagyobb, éppen kibontakozó trend előszelét jelenti, akkor a Facebook kénytelen lesz néhány változtatást alkalmazni annak érdekében, hogy a vezetés kulcsfiguráit a helyükön tartsa. A közösségi hálózatot üzemeltető cég már túlnőtte a gyorsan reagáló, agilis és rugalmas kis cég kereteit, és úgy tűnik, megszenvedi az átállást a nagyvállalati struktúrára. Mindazonáltal a vezetők távozása nem viselte meg különösebben a cég papírjainak árfolyamát, melyek jelenleg 20 dollár környékén tanyáznak.

Facebook részvények 2012 08.03-09
Facebook részvények 2012 08.03-09

Az elmúlt hét részvénypiaci utazása - kísért a balul sikerült IPO? (Forrás: Google Finance)

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.