Hirdetés
. Hirdetés

Nincs több titkolózás az Apple-nél

|

A vállalat enged az AppleToo mozgalomnak.

Hirdetés

Az amerikai technológiai óriáscég, az Apple megerősítette alkalmazottai jogát, hogy beszéljenek a fizetésükről és a munkakörülményeikről. A lépés a munkatársak által, az úgynevezett #AppleToo mozgalom keretében tett összevont erőfeszítések eredményeként jött létre, hogy megvédjék magukat.

Az Apple dolgozói 2021 eleje óta törekedtek egy ilyen jellegű megerősítésre. Az utóbbi időben egyre jobban elmérgesedett a köztük és a vállalat vezetése között húzódó szakadék. Az elmúlt hónapokban az alkalmazottak úgy döntöttek, hogy szakítanak az Apple történelmi titkolózási kultúrájával, és feltárják az állítólagos bérkülönbségeket, a távmunkapolitikát és nem utolsó sorban, a vitatott felvételi döntéseket.

Hirdetés

"Az Apple mélyen elkötelezett amellett, hogy olyan munkahelyet biztosítson a dolgozóknak, ahol biztonságban érzik magukat, tisztelik őket, és ami inspirálja őket, hogy a legjobb munkájukat végezzék" - áll a kaliforniai székhelyű vállalat belső munkavállalói portálon keresztül közzétett és a CNN Business által lehozott közleményében.

"Irányelveink nem korlátozzák a munkavállalókat abban, hogy szabadon beszéljenek a bérükről, munkaidejükről vagy munkakörülményeikről".

A lépés egy hónappal azután történt, hogy Janneke Parrish-t kirúgták az Apple programmenedzseri székéből, miután augusztusban létrehozta az #AppleToo-t, hogy segítsen a munkatársaknak "megszervezni és megvédeni" magukat. A hónap elején Parrish panaszt nyújtott be a Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Tanácsához, azt állítva, hogy erőfeszítéseiért megtorlásként bocsátották el.

Októberben Parrish a médiának elmondta, hogy nem sokkal a kampány elindítása után a csoport több száz bejelentést kapott a dolgozóktól állítólagos incidensekről, amelyek "a szexizmustól kezdve az életkor miatti diszkrimináción át a nemi erőszakról és öngyilkosságról szóló bejelentésekig terjedtek".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.