Hirdetés
. Hirdetés

Pályázat indult női vállalkozók támogatására

|

Eddig világszerte több mint 2,8 millió dollárt fordítottak női vállalkozók támogatására és mentorálására.

Hirdetés

Magyarországon is elindítja a Visa a She's Next elnevezésű, nők által vezetett vállalkozások támogatására létrehozott globális programját - jelentette be Sármay Bence, a digitális fizetési szolgáltató területi vezetője.

Öt magyar vállalkozónő egyenként kétmillió forint összegű támogatást, valamint egy éves mentorálást nyer. A pályázatokat május 21-ig lehet benyújtani legalább 51 százalékban női tulajdonban álló vállalkozásokkal, amelyeket 2021. január 1. előtt jegyeztek be.

Lényeges továbbá a "meggyőző vállalkozói történet", valamint a "digitális jelenlét", mint például weboldal, online rendelési funkció, közösségi média platform, vagy, hogy a vállalkozás képes legyen digitális fizetések fogadására - emelte ki a területi vezető.

A Visa globális programja során világszerte több mint 2,8 millió dollárt fordítottak női vállalkozók támogatására és mentorálására, például az Egyesült Államokban, Kanadában, Írországban és Lengyelországban.

Hirdetés

Juhász Katalin, a Visa regionális termékfejlesztési igazgatója a sajtótájékoztatón ismertette friss kutatásuk eredményeit, amelyek szerint minden második magyar vállalkozó nő számára kihívást jelent vállalkozásának finanszírozása. A válaszadók 51 százaléka jelölte meg nehézségei között a forrásbevonás nehézségét, 26 százalék a "saját határokat" - mint például a szakmai ismeretek hiányát -, 16 százalék az egyéb munkát és a családi kötelezettségeket.

A magyarországi cégek tulajdonosai között feleannyi a nő, mint a férfi, és ez az arány csak nagyon lassan csökken - hívta fel a figyelmet Juhász Katalin. Megjegyezte, hogy felmérésük szerint majdnem minden negyedik női vállalkozó találkozott előítéletekkel, ami egyébként jobb arány, mint Csehországban és Szlovákiában, ahol szintén végeztek kutatást.

Beszélt arról is, hogy a vállalkozó nők arra a kérdésre, hogy miért kezdtek önálló vállalkozásba, legnagyobb részt - 54 százalékban - a függetlenséget említették, 24 százalékuk valami újat akart létrehozni, 18 százalék jobb jövedelemre vágyott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.