Hirdetés
. Hirdetés

Sikeres az informatikusok karrierprogramja

|

A 2017-ben indult Informatikai Fejlesztői Karrier Start Programmal eddig több mint 2800 informatikust sikerült munkába állítani.

Hirdetés

Hirdetés

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt években a magyar GDP több mint 20 százalékát a digitális gazdaság állította elő, a szektor a hazai foglalkoztatottak tizedének, mintegy 400 ezer embernek adott munkát, mindkettő a legszűkebb élmezőnybe tartozó adatnak számít az Európai Unióban.

Az informatikai szektor dinamikus fejlődésével párhuzamosan nőtt az igény a képzett informatikus munkaerő meglétére. A kormány az állami és piaci vegyes finanszírozású programjával is támogatja a vállalkozások munkaerő-keresletének kiszolgálását. A szektor Magyarország egyik kitörési pontjaként fontos szerepet tölthet be a hazai gazdaság újraindításában is.

Az államtitkár szerint a 2017 augusztusában indult 2+2 éves Informatikai Fejlesztői Karrier Start Program (IFKSP) célja legalább 4000 informatikus szakember munkába állítása, a végrehajtás így időarányosan kifejezetten jól halad. Az IFKSP keretében legalább középfokú végzettséggel rendelkező felnőtteket, pályakezdőket vagy karrierváltókat oktatnak a piaci igényeknek megfelelő hiányszakmákra.

A képzés öt állandó szakiránya a .NET fejlesztő, a Java fejlesztő, a webfejlesztő, a szoftvertesztelő és az alkalmazás üzemeltető, ugyanakkor bármelyik programozási nyelv, technológia a programba illeszthető. A lebonyolító jelenleg több mint 100 céggel áll együttműködésben, partnerei között egyaránt megtalálhatók nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások és állami tulajdonú gazdasági társaságok.

A programra az első két évben összesen 9629 fő jelentkezett, a képzésre eddig kiválasztott 3451 főből 2865-en már munkába álltak. A képzésből mindössze 15 fő esett ki, a lemorzsolódási arány tehát az 1 százalékot sem éri el. A programra jelentkezők többsége a 26-40 éves korosztályból került ki, több mint felük a közép-magyarországi régióból érkezett. Az együttműködő cégek részéről egyértelműen kedvezőek a visszajelzések, a partnerek elégedettek a végzettek gyakorlati tudásával és gyors beilleszkedésévelr.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.