Hirdetés
. Hirdetés

Stratégiai megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum és a kínai CATL akkumulátorgyár

|

Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a centrum és a vállalat közösen dolgozza ki a szakmai képzéshez tartozó tananyagok tartalmát, ezzel is segítve a tanulók duális képzését.

Hirdetés

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum (DSzC) és a Contemporary Amperex Technology Hungary, amelynek köszönhetően újabb lehetőségek nyílnak meg a szakképzést választó diákok előtt; a dokumentumot kedden írták alá az intézmények vezetői.

Mint ismeretes, a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) akkumulátorgyár 2022-ben jelentette be magyarországi beruházását, amely a vállat második európai gyára lesz a németországi után. A CATL debreceni üzeme a jövőben a gyártásban átveszi a cég zöld- és ipar 4.0 technológiák terén szerzett tapasztalatait.

Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a centrum és a vállalat közösen dolgozza ki a szakmai képzéshez tartozó tananyagok tartalmát, ezzel is segítve a tanulók duális képzését. A négy érintett iskola (a Mechwart András gépipari és informatikai technikum, a Brassai Sámuel műszaki technikum, a Beregszászi Pál technikum és kollégium, illetve a vegyipari technikum) diákjai a többi között szakmai oktatás, valamint üzemlátogatás során ismerhetik meg az akkumulátorgyár vállalati kultúráját, az intézmények oktatói pedig szervezett vállalati program vagy kihelyezett óra során.

Hirdetés

A közleményben idézték He Weit, a CATL magyarországi operációért felelős vezetőjét, aki az eseményen meggyőződésének adott hangot, hogy a centrummal kötött oktatási együttműködés mind a CATL, mind a diákok számára előnyös lesz. Debrecenben és a megyében élő fiatal generáció előtt új és inspiráló karrierlehetőségek nyílnak meg az autóiparban - mondta.

Tirpák Zsolt, a szakképzési centrum kancellárja az eseményen arról beszélt: az együttműködési megállapodás nem előzmények nélküli, csaknem egy éve kezdődött el a közös munka, mára a cég jelen van az érintett intézményekben.

A CATL debreceni akkumulátorgyárának építkezése 2023-ban indult, várhatóan 2025-ben kezdik meg a termelést a déli ipari övezetben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.