Hirdetés
. Hirdetés

Szegedi végzős gimnazistát delegál a MISZ a Nobel-díj átadási ünnepségére

|

Gondos mérlegelés és hat tehetséges fiatal kutatóval folytatott interjú után a MISZ által kinevezett zsűri döntött az idei résztvevőről a Kutató Diákokért Alapítvány szakmai segítségével.

Hirdetés

Idén egy szegedi végzős gimnazistát, Viczián Dánielt delegálja a Nobel-díj átadási ünnepségére a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) - közölte a szervezet vasárnap a Computerworlddel.

Magyarország 2001 óta azon 18 ország közé tartozik, amely megfelelő feltételekkel delegálhat egy fiatal magyar kutatót a Nobel-díj átadási ünnepségére és az azt megelőző egyhetes stockholmi tudományos fórumra. A Magyar Innovációs Szövetség a Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) magyarországi képviselőjeként megrendezte a válogatót.

Gondos mérlegelés és hat tehetséges fiatal kutatóval folytatott interjú után a MISZ által kinevezett zsűri döntött az idei résztvevőről a Kutató Diákokért Alapítvány szakmai segítségével.

Hirdetés

A döntés értelmében a 2023 decemberében megrendezendő 42. Stockholm International Youth Science Seminar magyar résztvevője Viczián Dániel, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzős diákja lesz. Korábban ő nyerte el a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia III. díját "Antioxidáns hatású enzimutánzó nanokompozitok előállítása" című munkájával.

A zsűri tagja volt Kroó Norbert akadémikus, Madarász Emília kutatócsoport-vezető (Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet), Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke, Jakab László, a MISZ ügyvezető igazgatója, Ivánka Gábor, a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának (Mafitud) elnöke és Mészáros Botond, a 2022-es SIYSS magyar résztvevője.

A SIYSS egyedülálló lehetőséget biztosít fiatal kutatóknak, hogy bemutassák innovatív kutatásaikat, valamint inspiráló beszélgetéseket folytassanak Nobel-díjasokkal és kortársaikkal - hangsúlyozták, hozzátéve: ez az esemény nemcsak nemzetközi együttműködésekre ösztönöz, hanem hatalmas lehetőséget kínál a résztvevőknek arra, hogy bővítsék látókörüket és hozzájáruljanak a magyar tudományos élet fejlődéséhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.