Hirdetés
. Hirdetés

Távozik az ICANN vezére

|

Ez év végén távozik posztjáról az ICANN elnök-vezérigazgatója. Paul Twomey szerződése idén jár le, és nem kívánja meghosszabbítani.

Hirdetés

Az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) 1998-ban jött létre, hogy felügyelje a domainnevek kiosztását. Paul Twomey 2003 óta vezeti a szervezetet, amelynek az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumával kötött szándéknyilatkozata idén szeptemberben jár le. Az ICANN vezetői többször hangoztatták, hogy formálisan is szeretnék függetleníteni a szervezetet az amerikai kormánytól - feltehetően Twomey távozása is ezt a célt szolgálja.

Az ICANN egyébként folyamatos támadás alatt állt az elmúlt években. Az ICANN nem egy szigorúan vett állami szervezet, irányítását soknemzetiségű vezetőség látja el; a szegényebb országok mégis úgy látják, hogy nincs elég beleszólásuk a szervezet működésébe. Ezért 2004 óta folyamatosan szorgalmazzák, hogy az ICANN formálisan is váljon függetlenné az amerikai kormányzattól.

A másik vitatott projekt a legfelső szintű domének (TLD-k) szabályozásának átalakítása. Az elképzelés szerint gyakorlatilag bármilyen domént lehet majd regisztrálni, nem csak a jelenleg meghatározott .com, .org, .info stb. A várakozásokkal ellentétben sok cég nem örült az új lehetőségnek, mivel szerintük többszázezer dollárt kell majd költeniük, hogy megvédjék a márkanevüket az interneten. Az ICANN elhalasztotta a kérelmek befogádásának időpontját szeptemberről decemberre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.