Hirdetés
. Hirdetés

Több mint 2500 informatikus mérkőzött meg a hazánk legsokoldalúbb informatikusa címért

|

A Legjobb női versenyző díját is kiosztották.

Hirdetés

Sorrendben ötödik alkalommal rendezték meg 2021 őszén Magyarország legjelentősebb informatikai versenyét, az Országos IT Megmérettetést, melyen minden korábbinál több, összesen 25 kategóriában indulhattak az érdeklődők.

A 2568 versenyző az informatika különböző területein mérhette össze tudását, mint a fejlesztés, tesztelés, üzemeltetés, hálózatok, DevOps, adatbázisok, IT biztonság és a cloud. Idén először keresték a legjobb fejlesztő csapatot is, illetve a Legjobb női versenyző díját is kiosztották.

Hirdetés

A hét héten át zajló küzdelem során több mint 38 000 megoldott feladatlap érkezett be. A verseny a szakmai tudás mellett a kitartást, a nyomás alatti teljesítést, a stressztűrő képességet, a gyors reagálást és az alap logikától elrugaszkodni képes gondolkodást is próbára teszi.

A versenyzők közel 70%-a a 26-32 év közötti korosztályból került ki, de figyelemre méltó, hogy szülei támogatásával egy 11 éves játékos is sikerrel oldotta meg az egyik kategória feladatait.

 

Az V. Országos IT Megmérettetés díjazottjai a verseny díjátadó rendezvényén

A tavalyi összesített győztes - egy kivétellel, amit ő maga készített - mindegyik kategóriában elindult, hogy megvédje címét. Több mint 44 órát fektetett a játékba, ami ismét meghozta gyümölcsét: négy kategória győzelemmel, és két témakör kivételével az összes többiben elért TOP 25 helyezésével 2021-ben is Dr. Szalkai Balázs lett hazánk legsokoldalúbb informatikusa. Főnyereményét, a prémium kialakítású MateBook 14 notebookot a Huawei biztosította.

Az összesített második helyezett, Ládi Gergő eredményei is figyelemre méltóak: öt első helyezés, két második és harmadik hely mellett további TOP 10-es helyezéseire is büszke lehet.

Az összesített harmadik helyet, és ezzel a Legjobb női játékos címet Vajgel Viktória szerezte meg, aki két kategóriában is győzelmet aratott.

A több mint 30 csapat a többi kategóriától eltérően négy héten át versenyzett: Python, Java, C++ vagy JavaScript nyelven mérkőzhettek meg a gaminget és mesterséges intelligenciát előtérbe helyező feladatok megoldása közben.
A verseny eredményeiről az Országos IT Megmérettetés oldalán találhatók bővebb információk.

Ha valaki kedvet kapott, február 15-től kipróbálhatja az egyes kategóriák feladatait - akár tanulási céllal, akár az idei versenyre való készülésként. Ehhez mindössze egy regisztráció szükséges a verseny weboldalán.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.