Hirdetés
. Hirdetés

Új igazgató a kecskeméti Mercedes-Benz gyár élén

|

Bühler 2024 januárjában Christian Wolfftól vette át a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetését - aki nyolc évig irányította az üzemet, majd ezt követően nyugdíjba vonul.

Hirdetés

Jens Bühler tölti be januártól a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.) igazgatói pozícióját, illetve CEO funkcióját. A vállalatnál 21 éve különböző vezetői pozíciókban dolgozó szakember új szerepkörében a folyamatban lévő gyárbővítésért, valamint az MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture) és MBEAM (Mercedes-Benz Electric Architecture Midsize) platformok jövőbeni modelljeinek gyártásba történő integrálásáért felel.

Jens Bühler gépészmérnöki tanulmányait követően 2003-ban csatlakozott a vállalathoz a Mercedes-Benz sindelfingeni gyárában gyártási folyamatokért és anyagtechnológiáért felelős szakemberként. A folyamattervezésben betöltött különböző szerepek után 2014-ben vette át a pekingi Beijing Benz Automotive Company (BBAC) üzemben az MRA sorozat (GLC és E-osztály) gyártástervezési feladatainak vezetését, és jelentős szerepet vállalt a BBAC MRA II gyárbővítésének felépítésében. Később a kecskeméti gyárbővítés projekt tervezéséért, majd 2018-tól a Mercedes-Benz Operations stratégiai irányainak, illetve irányítási modelljének a kialakításáért volt felelős.

Hirdetés

2021 óta vezeti a Mercedes-Benz globális gyártervezési területét. Ebben a pozícióban jelentős szerepe volt a Mercedes-Benz Cars gyártástervezési funkcióinak átalakításában, és lefektette a Mercedes-Benz AG jövőbeni gyárainak tervezési irányelveit. Széleskörű projektmenedzseri tapasztalatával - és az általa vezetett csapattal - az elmúlt három évben világszerte ő irányította a vállalat építési és gyártósori projektjeit.

"Nagy megtiszteltetés, hogy kineveztek igazgatónak egy olyan gyár élére, melynek bővítéséért korábban feleltem. A folyamatban lévő bővítésnek köszönhetően a kecskeméti a világ egyik legjelentősebb Mercedes-Benz gyárává válik majd. Az elkövetkező évek a jövőbeni »Made in Kecskemét« modellek bevezetésének köszönhetően izgalmas kihívásokat tartogatnak, amiben nagyon számítok a nagyszerű kecskeméti csapatra" - mondta Jens Bühler.

Bühler 2024 januárjában Christian Wolfftól vette át a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetését - aki nyolc évig irányította az üzemet, majd ezt követően nyugdíjba vonul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.