Hirdetés
. Hirdetés

Újabb Kim a politikai palettán

|

Politikai pályára lép a Megaupload alapítója.

Hirdetés

Új pártot indított Új-Zélandon a Megaupload.com nevű, korábban nagyon népszerű, majd betiltott fájlcserélő internetes oldal feltételes szabadlábon lévő alapítója a szeptemberi parlamenti választások közeledtével.

Hirdetés

Az Internetpárt a világháló és a technológia szabadságáért, a magánélet tiszteletben tartásáért és a politikai reformokért küzdő mozgalom - mutatta be tömörülését Kim Dotcom, eredeti nevén Kim Schmitz.

A német állampolgársággal rendelkező férfit az amerikai igazságszolgáltatás azzal vádolja, hogy törvénytelen módon - lopott filmek, televíziós műsorok és más tartalmak világhálón való megosztásával - tett szert 175 millió dolláros (közel 40 milliárd forintos) vagyonára.

A 40 éves Schmitzet 2012 januárjában az amerikai hatóságok kérésére vették őrizetbe az Új-Zéland északi részén fekvő Aucklandban, majd feltételesen szabadlábra helyezték. A férfi azóta küzd az amerikai hatóságoknak történő kiadatása ellen. Az ezzel kapcsolatos bírósági meghallgatást már több ízben elhalasztották, annak időpontját legutóbb július 7-ére tűzték ki.

 

A fényűző életmódjáról híres üzletember politikai színrelépését beárnyékolják a sajtóban róla megjelent információk, amelyek szerint nála van Adolf Hitler volt német náci vezető Mein Kampf című írásának egyik dedikált példánya. Kim Schmitz tagadta, hogy rokonszenvezne a náci ideológiával, és mint hangsúlyozta, a második világháborús időkből több más szimbolikus tárggyal is rendelkezik, így Winston Churchill volt brit kormányfő egyik szivartartója és egy hajdan Joszif Sztálin egykori szovjet diktátor tulajdonát képező toll is a birtokában van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.