Hirdetés
. Hirdetés

Változások az Allianz Hungária igazgatóságában

|

Alexander V. Protsenko az Allianz csoporton belül folytatja majd pályafutását.

Hirdetés

Bacsó Gergely veszi át az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgatói és igazgatósági elnöki tisztségét 2024. január 1-jétől, a szükséges hatósági engedélyezési eljárás előkészítése folyamatban van.

Bacsó Gergely pályafutását a tanácsadás területén kezdte. Mint a magyarországi McKinsey Insurance Practice vezetője, számos nemzetközi ügyféllel dolgozott, nem csak hazai, de más európai országokban működő bankok és biztosítótársaságok vállalati transzformációjáért is felelt. Emellett vezető pozíciókat töltött be a McKinsey helyi digitális és technológiai üzletágában, a QuantumBlackben és a budapesti FinTech & InsurTech Centre of Excellence-ben.

Hirdetés

A társaság vezérigazgatói és igazgatósági elnöki tisztségét 2019 óta Alexander V. Protsenko töltötte be, aki az Allianz csoporton belül folytatja majd pályafutását.

Az Allianz csoport a világ vezető biztosítóinak és vagyonkezelőinek egyike, magán- és vállalati ügyfelei több mint 70 országban meghaladják a 126 milliót. Biztosítási ügyfelei megbízásából az Allianz mintegy 809 milliárd eurót kezel. Ezen kívül vagyonkezelői - a Pimco és az Allianz Global Investors - 2,0 ezer milliárd euró értékben kezelik harmadik felek vagyonát. A csoport 2021-ben 155 ezernél több munkatárssal összesen 148,5 milliárd euró bevételt és 13,4 milliárd euró üzemi nyereséget ért el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.