Hirdetés
. Hirdetés

Vezetőváltás az Electrolux Magyarországnál

|

A távozó vezető globális termelési és műszaki szenior alelnöki pozíciójában folytatja karrierjét.

Hirdetés

Az Electrolux Magyarország ügyvezető igazgatói tisztségét április 1-jétől Szentpéteri Ferenc tölti be, aki a vállalatot tíz éven át vezető Gönczy Sándort váltja a poszton - közölte a társaság.

A közlemény szerint a távozó vezető a svéd tulajdonú háztartásigép-gyártó óriásvállalat globális termelési és műszaki szenior alelnöki pozíciójában folytatja karrierjét. Feladatkörében világszerte mind a 33 gyár termelése, műszaki fejlesztése és beruházásai tartoznak hozzá.

Az új cégvezető 1986-ban került a jászberényi Lehel Hűtőgépgyárhoz, 2003-ban a jászberényi fagyasztóládagyár igazgatója lett, 2006-tól a hűtőszekrénygyárat is ő irányította.

Hirdetés

Szentpéteri Ferenc 2009 és 2016 között a hűtőszekrény- és fagyasztóládagyár igazgatója volt, ez idő alatt a svédországi hűtőgépgyárat is vezette megbízott gyárigazgatóként. 2016 nyarától két évig az Electrolux a Dél-Karolina állambeli andersoni hűtőgépgyárának igazgatójaként és projektmenedzsereként dolgozott. 2018 júliusától az Electrolux nyíregyházi hűtőgépgyárának igazgatója.

Az Electrolux Magyarország 2021-ben 119,5 milliárd forint árbevétel mellett 145 millió forint adózott nyereséget ért el. Egy évvel korábban a nettó árbevétel 165 milliárd forint, az adózott nyereség 9,4 milliárd forint volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.