. Hirdetés

Díjeső az Invitel InnoMax gáláján

|

Az Invitel idén hatodik alkalommal hirdetette meg innovációs versenyét, az InnoMaxot, amelyen a felhőalapú technológiák, továbbá az integrált megoldások álltak a fejlesztések középpontjában

Hirdetés

A több millió forint értékű, infokommunikációs szolgáltatásokkal együtt járó díjakat a május 14-én megrendezett InnoMax Gála keretében vehették át a nyertes pályázók.

Üzleti felhasználóknak szóló megoldások versenyeztek az InnoMax Business Díjra. A kisvállalatok között, az 5-19 fős vállalati kategóriában a Mol-Control Automatizálási és Fejlesztési Kft. bizonyult a legjobbnak. Pályázatuk címe: „ECO-MOD-CLOUD SYSTEM®: Hatékony energiagazdálkodás – épületgazdálkodás – épületfelügyelet felhő alapon!”. A vállalat fejlesztésének célja az energiagazdálkodási, épületgazdálkodási és épületfelügyeleti rendszerek fokozottabb kiterjesztése a magánszemélyek felé. A minimum 20-30 százalékos megtakarítást biztosító projektötlet felhőalapú technológiára épül, amely lehetővé teszi, hogy a rendszert egyetlen felületen keresztül üzemeltessék.

A közepes méretű cégek, 20-69 fős vállalati kategóriájának győztese a Wildom Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft. lett, „Wildom Családbarát Szoftvercég v2015.0” című pályaművével. A szoftver célja időben és helyileg is rugalmas munkavégzés infrastruktúrájának megteremtése, úgy, hogy eközben nem sérül a szoftverfejlesztésben elengedhetetlen csapatmunka, illetve a kommunikáció is biztonságos csatornákon keresztül történik. A fejlesztéshez új virtuális hosztingkörnyezet üzembe állítása szükséges, ehhez nyújt most támogatást az Invitel.

 

S végül a nagyvállalati kategóriában, a 70 fő feletti munkatársat foglalkoztató cégek között a Mediso Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft. nyerte el az első díjat „Új nanoScan® Plus termékcsalád kifejlesztése PET kombinálása nagy térerejű 7T MRI-vel való egyidejű adatgyűjtésre” című pályázatával. A cél egy preklinikai PET-MRI képalkotó berendezés prototípusának kifejlesztése kutatóintézetek és gyógyszerfejlesztő központok számára, amely a kedvező iparági hatások mellett nemzetközi elismerést is indukálhat. A piacon egyedülálló fejlesztés záloga többek között a megbízható és elérhető ICT-szolgáltatás.

Az InnoMax Hűség kategóriában az Invitel ügyfeleinek pályázatait díjazták. Az első díjat a Tolnagro Állatgyógyászati Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte el „Tolnagro telefónia és vevőszolgálat fejlesztése AVAYA megoldással” című pályaművével. Az állatgyógyászattal foglalkozó vállalat célja magasabb minőségű ügyfélszolgálati teljesítmény elérése, melynek megvalósításához biztonságos adatátvitelre, integrált infokommunikációs megoldásokra, illetve IP telefon alközpont és CallCenter üzemeltetésre volt szüksége.

Fiatal, hazai fejlesztőknek alapították az InnoApps Díjat, amelynek a Ne szórakozz! kategóriájában Fábián Ádám és Regéczy Zoltán Imre orvostanhallgatók pályaműve, az „Anatomy all around the world” nevet viselő, iPadre írt humán anatómiaatlasz lett a zsűri által legjobbnak ítélt applikáció. Ebben a képek jól elkülöníthetően ábrázolják az egyes struktúrákat, ráadásul mind az angol, mind a latin terminológia megtalálható benne.

A Szórakozz! kategória győztesére az Invitel Facebook-oldalán szavazhattak a felhasználók, a közönségdíjat idén 1081 szavazattal Kovács Viktor nyerte el „Pipa gazdák” című alkalmazásával. Az igazán szórakoztató és szokatlan játékot azoknak fejlesztette ki a pályázó, akik percekre, vagy akár órákra el akarják felejteni a mindennapi nehézségeket. A játékosok falusi környezetben élhetik át egy üldözött vaddisznó helyzetét, lerázva a pipa gazdákat, elfogyasztva minden termést és lerombolva a felbukkanó épületeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.