. Hirdetés

Európának annyi – Párizs letérdelt

|

Reggel óta nézem a CNN-t. Van, hogy hallgatom, mert van mit tennem elég. És most hallom, hogy az amerikaiak baromira segítettek a Charlie Hebdot ért terrorista támadás utáni nyomozásban. És ahogy hallom a CNN-ből, számítástechnikailag segítséget nyújtottak a franciáknak. Na, éppen ez az.

Hirdetés

A kilencvenes évek közepén alkalmam volt az egyik ma is vezető amerikai informatikai cég leköszönő vezetőjével elbeszélgetni. A Youngnak vagy Oldnak hívott amerikai fickó leköszönt a pozíciójáról és körberepülte a sárgolyót, hogy - amint illik - elbúcsúzzon kollégáitól. Így jutott el a magyarországi leányvállalathoz, ahol elbeszélgethettem vele.

Minden úgy történt, ahogy az ilyesminek történnie kell. Voltak kérdéseim, neki voltak válaszai. És - hála az égnek - olykor vannak meglepő, nem előre tervezett kérdéseim, azt firtattam ettől a Youngtól vagy Oldtól, hogy szerinte mi lehet a szerepe Európának egy olyan világban, ahol az informatika esszenciája Amerikából való.

A válasz olyasmi volt, hogy Európa mint felhasználó van benne ebben a dologban.

Nincs erőm és időm, hogy utána nézzek, pontosan mikor jelent meg az írásom és szó szerint mi volt a tartalma cikkemnek.

A kisebb fiam Párizs valamelyik repülőterén várja, hogy felszálljon és végre - reggel óta várakozik ott - megérkezzen New York-ból Budapestre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.