Hirdetés
. Hirdetés

Folyamatfelmérés és adatarchiválás

|

Az IDS Scheer Hungária folyamatmenedzsment, valamint SAP-tanácsadás és -bevezetés terén kiépített kompetenciája előnyös módon adódik össze a vállalatirányítási rendszer bővítésekor, frissítésekor. A folyamatok teljes körű ismeretében, a világosan megfogalmazott elvárások alapján a projekt terjedelme jobban behatárolható és rövidebb átfutással valósítható meg.

Hirdetés

A vállalatirányítási alaprendszer bevezetésére készülő szervezeteknek az SAP a vállalatméret függvényében különböző termékkonstrukciókat kínál. Ezek a megoldások a kis-, közép és nagyvállalati szegmens szereplőinek eltérő igényeit egyaránt lefedik. A kisvállalatok számára az SAP Business One szabványos üzleti folyamatok esetén akár néhány hetes bevezetést is lehetővé tesz, míg testre szabással, illetve különböző beépülő modulokkal (add-on) kiegészítve olyan speciális igények is lefedhetők vele, amelyek egy-egy iparág szereplőire jellemzők.

A kis- és középvállalatok emellett az SAP All-in-One vállalatirányítási rendszerének alapcsomagjai és ágazati megoldásai közül is választhatnak. Ezek az iparági igényekhez illeszkedő megoldások - funkcionalitás és licencelés vonatkozásában - a nagyvállalatok számára kialakított SAP ERP és SAP Business Suite rendszerek szintjén is megjelennek.

Az előre konfigurált csomagok mindazt a tudást és tapasztalatot tartalmazzák, amelyet az SAP az üzleti folyamatokat illetően évtizedek alatt kiépített. Az ilyen konstrukcióban bevezetett vállalatirányítási megoldások lényegesen rövidebb átfutással használatba vehetők, mivel nincs szükség folyamatfelmérésre és -tervezésre, ami költséghatékonyságot ad a felhasználónak. Az előre konfigurált rendszer a későbbiekben az igény szerinti testre szabást, fejlesztést is könnyebbé teszi.

Dezsényi György SAP-üzletágvezető, IDS Sheer Hungária
- Ugyanakkor azt is tapasztaljuk a szervezeteknél, hogy a már bevezetett alaprendszer különböző okokból, például az igények, a törvényi szabályozás változása vagy a közművállalatok esetében a piac liberalizációja következtében többszörös továbbfejlesztésen megy át, ami az évek során összekuszálja az eredetileg kialakított folyamatokat - mondta Dezsényi György, az IDS Scheer Hungária Kft. SAP-üzletágvezetője. - A változásokat a vállalatok nem dokumentálják mindig következetesen, ami az alaprendszer bővítésekor vagy frissítésekor megbosszulja magát. Ilyenkor rendkívül nagy segítséget jelent, ha a meglévő folyamatokat a vállalat fel tudja mérni egy olyan eszközzel, mint az IDS Scheer ARIS folyamatmenedzsment platformja.

Ennek során az IDS Scheer Hungária BPM, valamint SAP-tanácsadás és bevezetés terén kiépített kompetenciája előnyös módon összeadódik. A német anyacég és az SAP közötti együttműködésnek köszönhetően az ARIS Platform és az ERP-szállító megoldásai, valamint az SAP Solution Manager között is szoros az integráció.

- A felhasználó szervezet ezáltal alaposabban előkészítheti a vállalatirányítási rendszer bővítését vagy frissítését - hangsúlyozta Dezsényi György. - A folyamatok teljes körű ismeretében, a világosan megfogalmazott elvárások alapján a projekt terjedelmét jobban behatárolhatja, és azt rövidebb átfutással valósíthatja meg. Mindkét tényező lényegesen jobb költséghatékonyságot eredményez. Az olyan nagyvállalatoknál, amelyek nagy adatmennyiséget kezelnek az ERP-rendszer adatbázisában, a teljesítmény növelése érdekében, frissítési projekt előtt pedig mindenképpen érdemes SAP-adatarchiválást is végezni.

Az SAP-közeli folyamatfelmérés és adatarchiválás előnyeit számos olyan projekt bizonyítja, amelyet az IDS Scheer Hungária a hazai piac szereplőinél, közöttük a Tigáz Zrt.-nél és a GDF Suez Energia Zrt.-nél (volt Égáz-Dégáz) valósított meg.

(A cikk a Computerworld hetilap ERP mellékletében is megjelenik.) 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.