Hirdetés
. Hirdetés

6 lépés a telefon töltőportjának alapos tisztításához

|

Szeretnéd, ha telefonod a lehető leghosszabb ideig hiba nélkül működne? Ha igen, akkor ne feledkezz meg a töltőport tisztításáról.

Hirdetés

Ha nem tisztítod rendszeresen az okostelefonod töltőportját, akkor különböző szennyeződések és kemény részecskék kezdenek megtelepedni benne. Ezek aztán töltési problémákat okozhatnak. Arról nem is beszélve, hogy jelentősen lerövidíthetik magának a töltőportnak az élettartamát. Ne becsüld tehát alá a tisztítást!

Töltőport tisztítási eljárás

Hogyan tisztítsd meg gyorsan és egyszerűen a telefon vagy tablet töltőportját? Csak kövesd ezt a 6 lépést!

Alapvető segédeszközök előkészítése

A töltőport tisztításához a következő eszközökre és kellékekre lesz szükséged:

  • kiváló minőségű, vékony szövet, amely nem hullatja a szálakat,
  • sűrített levegő,
  • fából készült fogpiszkáló,
  • izopropil-alkohol
Hirdetés

Kapcsold ki a készüléket

A rövidzárlat okozta esetleges károk vagy sérülések elkerülése érdekében a töltőport tisztítása előtt kapcsold ki teljesen a készüléket.

Készíts egy egyszerű tisztító eszközt

Tekerj valami apró szövetdarabot a fogpiszkáló köré. Fontos, hogy a becsomagolt réteg ne legyen túl vastag, így ezzel az eszközzel könnyen bejuthatsz a töltőport méylére.

Praktikus tipp: Nem szeretnél saját magadnak olyan tisztítóeszközöket készíteni, amelyek nem 100%-ban működnek? Látogass el a FixShop webáruházba, ahol kifejezetten elektronikai eszközök tisztítására tervezett minőségi eszközöket találsz.

Fújd ki a nyílást sűrített levegővel

A sűrített levegős spray kimeneti nyílását irányítsd a töltőnyílásba, és rövid, 2 másodperces sorozatokat fújj erősen. Ne fújj sűrített levegőt túl hosszú időközönként, a belső alkatrészek károsodhatnak.

A tisztítóeszköz használata

Használj fogpiszkálót egy szövetdarabbal vagy egy professzionális tisztítóeszközzel a töltőport belső falának áttörléséhez. Mártsd az eszköz végét izopropil-alkoholba, hogy könnyebben eltávolíthasd a makacs szennyeződéseket.

Használj ismét sűrített levegőt

Végül fújd ki még egyszer alaposan sűrített levegővel a töltőnyílást. Ne alkalmazz 2 másodpercnél hosszabb fújásokat.

Hogyan szárítsuk meg a nedves töltőportot?

Víz került a töltőportba? Kapcsold ki a telefont, fordítsd úgy, hogy a port lefelé nézzen, és óvatosan koppints a telefon hátuljára. Így a vízcseppek könnyebben kijutnak, és nem süllyednek mélyebbre. Ezután hagyd a portot természetes módon megszáradni.

Ha szeretnéd, hogy telefonod, táblagéped, laptopod vagy más elektronikus eszközöd tisztítása a lehető legegyszerűbb és legélvezetesebb legyen, vásárolj professzionális eszközöket. A FixShop webáruházban ezek széles választékát találod!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.