Hirdetés
. Hirdetés

A fejlesztők utálják a biztonsági csapatot - de ennek nem kell így lennie!

|

Egy olyan világban, ahol egyetlen adatszivárgás tönkretehet egy egész céget, a biztonság kérdése kötelező. Ha viszont egy alkalmazásfejlesztőt kérdezünk erről, lefagy az arcáról a mosoly. Mondjuk, miért - és azt is megmutatjuk, hogyan lehet ezt megváltoztatni.

Hirdetés

Az alkalmazásfejlesztők számára a biztonság egy olyan fogalom, amely egy teljesen különálló részleg vagy csapat feladata, akik azt a hálátlan feladatot végzik, hogy az elkészült kódot sorról sorra átvizsgálják és megállapítják, hogy van-e benne valamilyen biztonsági rés, vagy akár teljes egészében használhatatlan ebből a szempontból. Szóval a biztonsági csapatok sokszor az idegesítő okoskodók szerepébe kerülnek, akikből csak annyi látszik, hogy szétcincálják mások munkáját, gátolják az innovációt és úgy egyáltalán, megnehezítik a fejlesztők életét.

Hirdetés

Nézzük mindezt egy valós példán keresztül:

  1. Adott egy fejlesztő, aki boldogan kódol a saját kis egységében.
  2. Mikor kész van, egy kódmenedzsment eszköz, például a GitHub segítségével továbbítja a megfelelő helyre.
  3. A kódmenedzsment eszközben kiadnak egy pull requestet.
  4. Az ellenőrzők átnézik a kódot és szükség esetén jelzik az észrevételeiket.
  5. A fejlesztő elvégzi a kért változtatásokat, majd a kész kód bekerül a master branchbe.
  6. A fejlesztő ezután boldogan vált a következő feladatára, de egyszer csak bumm, jön egy jelzés a biztonsági csapattól, hogy hibát találtak abban a kódban, amit közben már beépítettek.
  7. Ezek után a fejlesztőnek mindent eldobva újra elő kell szednie a megfelelő kódrészletet és kijavítani, miközben már azt hitte, hogy ezzel nem kell többé foglalkoznia.

Szóval ebből látható, miért tartják az alkalmazásfejlesztők a biztonság szót a legsúlyosabb káromkodások között - de ennek nem kell így lennie.

Képzeljünk el egy olyan világot, ahol a biztonságmár alapszinten beépül a fejlesztői folyamatokba és környezetekbe. Egy olyan környezetet, ahol a kód leadása utáni pull request során nem csak a funkcionalitással kapcsolatban érkeznek megjegyzések és változtatási kérelmek, de egyben a biztonsággal kapcsolatban is. Ezáltal a fejlesztők egyetlen körben elvégezhetik minden szempontból a javításokat, amíg még minden friss a fejükben, a visszajelzések pedig nem válnak sok egymás utáni körré. Szerencsére van már ilyen megoldás!

A modern alkalmazás-biztonsági teszt (AST) megoldások, amelyek beépülnek a DevOps környezetekbe, forradalmasítják a biztonsági funkciók használatát a fejlesztés során. Azzal, hogy a biztonság a komplett fejlesztési életciklus részévé válik, de közben nem teszi tönkre a fejlesztők munkáját és életét, valamint nem ad újabb és újabb feleslegesnek tűnő köröket a kódolás folyamatához, teljesen megváltoztatja a biztonság szó csengését még a legmorcosabb fejlesztő számára is.

A Checkmarx ilyen megoldásokat kínál: ha ön is szeretne többet tudni, tekintse meg a magyarázó webinárunkat november 12-én, 10:30-as kezdettel. Kattintson és regisztráljon ingyenesen már ma!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.