Hirdetés
. Hirdetés

Accenture - Átalakulás értékvezérléssel

|

A myConcerto eszközei az intelligens vállalathoz vezető út kiválasztását és következetes véghezvitelét egyaránt felgyorsítják.

Hirdetés

Világos jövőkép, célratörő stratégia, meggyőző és rugalmas ütemterv szükséges a szervezetek eredményes digitális átalakulásához az Accenture szerint. Az értékfokozó tervezést és megvalósítást a tanácsadó cég myConcerto platformjával támogatja, amelyen SAP S/4HANA-ra váltó ügyfelei különböző iparágak folyamatait, jó gyakorlatát is megkaphatják a felhőben.

A felhőmigráció a vállalat digitális átalakulásának, intelligens szervezetté válásának egyik kulcsfontosságú komponense, mivel az adatvezérelt működéshez szükséges adatok és a feldolgozásukra szolgáló technológiák mind nagyobb része eleve a felhőben érhető el. A digitális, felhőalapú és biztonsági technológiák szakértőjeként az Accenture - a stratégiaalkotástól és tanácsadástól kezdve a közös innováción át a technológiai megvalósításig és üzemeltetésig - transzformációjukban segíti a szervezeteket a világ több mint 120 országában, negyvennél több iparágban és minden üzleti területen.

Fél milliónál több szakembert foglalkoztató globális szolgáltatásszállító hálózatának tudására és tapasztalatára építve az Accenture három éve hozta létre myConcerto platformját, amellyel a megelőző és a megcélzott állapotot is vállalati értékláncon mutatja be a digitális átalakulásukat előkészítő vállalatoknak. A myConcerto eszközei az intelligens vállalathoz vezető út kiválasztását és következetes véghezvitelét egyaránt felgyorsítják. Az értékvezérelt transzformációról Boros Józsefet, a cég technológiai fejlesztési igazgatóját kérdeztük.

Computerworld: Milyen szerephez jut a stratégia, a módszeres megvalósítás és az integrált, intelligens eszköztámogatás hármasa a vállalatok digitális átalakulásában?

Boros József: Fontos, hogy a felhőmigrációt a vállalatok ne pusztán technológiaváltásként kezeljék, hanem az üzlet, a folyamatok átalakításával összefüggésben valósítsák meg. Az SAP vagy más szállító vállalatirányítási rendszerének korábbi verzióit használó szervezetek számára az S/4HANA-ra történő átállás ezzel együtt komoly technológiaváltás is. A szoftver szolgáltatásként, SaaS modellben is működhet, és az SAP HANA platformra épül, amely memóriában futó, oszlopalapú adatbázisként az OLAP és az OLTP műveleteket egyetlen rendszerben kezeli, így valós idejű analitikai képességeket ad, modern kezelőfelülettel mobil eszközökön is elérhető, appokkal bővíthető, és gépi tanulással, okos automatizálással is segíti a napi munkát.

Az SAP partnereként mi - ma már jellemzően - az S/4HANA magánfelhős változatát (Private Cloud Edition, PCE) vezetjük be ügyfeleinknél, amely az SAP és Európában elsősorbana Microsoft, az Amazon vagy a Google egy közös felhőalapú előfizetéseként elérhető, és azt igény szerint összekapcsoljuk más felhőalapú alkalmazásokkal. Minthogy a technológiaváltás új távlatokat nyit az üzlet előtt, a lehetőségek legjobb megragadásához stratégiát kell alkotnia a szervezetnek, a transzformáció technológiai megvalósításához és a folyamatok átalakításához egyaránt.

CW: Hogyan segíti az üzlet és a technológia együttes transzformációját az Accenture myConcerto platformjával?

BJ: A platform tanácsadói szolgáltatásunk része. Olyan felmérő eszközöket, módszereket, dokumentációkat és üzletáganként elérhető előkonfigurált rendszereket tartalmaz, amelyekkel kiértékeljük az átalakításra kijelölt üzleti területet, funkciót vagy üzletágat, és az iparági jó gyakorlat alapján bemutatjuk - igény szerint myConcerto révén -, hogy az S/4HANA bevezetésével és a folyamatok átalakításával a vállalat milyen eredményre számíthat, hogyan érhet el nagyobb üzleti értéket.

A myConcerto segítségével ügyfeleink számára testreszabott bemutatót tartunk, majd a módszertant és ütemtervet állítjuk össze néhány hét leforgása alatt. Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a vízesés modell módszertana szerint megvalósított, hagyományos S/4HANA bevezetésekhez képest 20-40 százalékkal gyorsabb implementációt érünk el myConcerto alapú, agilis bevezetéssel. Ügyfeleink a kvalitatív előnyök mellett 25-40 százalékos ERP-üzemeltetési költségmegtakarítást várhatnak felhőalapú rendszerüktől az első három évben.

CW: Mit tanácsol a hazai vállalatoknak, hogyan készítsék elő - illetve gyorsítsák fel - és tegyék eredményessé digitális átalakulásukat?

BJ: Alkossanak világos jövőképet digitális transzformációjukhoz, és készítsenek stratégiát, ütemtervet, amely mentén következetesen haladhatnak a kijelölt cél felé, a megvalósítás bonyolultságát minden szinten hatékonyan kezelhetik, az újításokkal biztosan lefedhetik a felhasználói igényeket, és minél rövidebb időn belül fel tudják mutatni az első, meggyőző eredményeket.

Válasszanak mindehhez megfelelő felhőszolgáltatót és tanácsadó partnert. Az Accenture az SAP egyik legnagyobb partnereként világszerte számos S/4HANA bevezetést visz sikerre ügyfeleivel, vállalatunkat a Gartner ezen a téren már második éve a vezető szállítók közé sorolja. Közép-Kelet-Európában több mint 300 SAP S/4HANA szakértőnk és ötvennél több ügyfelünk van, így magyar csapatunk a myConcerto platform eszközei és módszerei mellett ezzel a tapasztalattal is értéknövelő felhőmigrációhoz segíti a hazai vállalatokat.

Cikkünk a Computerworld 2021. június 23-ai lapszámában jelent meg, amelyet teljes egészében itt olvashat el >>>

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.