Hirdetés
. Hirdetés

Alkalmazásfejlesztés építőkockákból

|

Az ELO ECM Suite 21 folyamatos optimalizálásának köszönhetően különleges előnyökre tehetnek szert a vállalatok, hogy versenyképesek és relevánsak maradjanak a pandémia okozta válságban és az egyre növekvő digitális világban. Az ELO Flows egy olyan automatizálási eszközt kínál, amelynek segítségével a digitális folyamatok és projektek végig csúcsfokozaton pörögnek.

Hirdetés

Az elmúlt év távlatából üzleti szemmel visszatekintve az egyik legfontosabb téma a vállalati termékek és szolgáltatások digitalizációja. A 2020-as világjárvány kezdete óta megtanult egyik lecke: azok a cégek, akik digitális élménnyel párosított versenyképes termékeket árulnak, túlélik vagy akár hasznot húznak a válságból, míg a lemaradóknak ez nem sikerült.

Mára világossá vált, hogy a digitális átalakulás minden vállalkozás számára létfontosságú, mérettől függetlenül. A technológia hajtja az üzleti életben bekövetkező változást, és azoknak a vállalatoknak, amelyek sikeresek akarnak lenni, össze kell kapcsolniuk a technológiát az üzleti stratégiával, hogy az élen maradhassanak. A sebesség pedig talán az egyik legfontosabb tényező. Az olyan digitális megoldások, amelyek elősegítik egy szervezet gyorsabb működését és koordinációját, az üzleti stratégia középpontjában állva, pozitív ügyfélélményt és fokozott működési hatékonyságot eredményezhetnek.

A digitális átalakulás középpontjában a szoftverek állnak és a szoftvertermékek fejlesztését befolyásoló trendek közül az egyik legjelentősebb a kódírás nélküli (low code/no code) alkalmazásfejlesztés trendje. Elérkezett a civil fejlesztők kora - programozói tudással nem rendelkező "fejlesztők" hozhatnak létre gyorsan új alkalmazásokat, vagy mélyíthetik el a már meglévő alkalmazásaik funkciókészletét.

Egy teljes cég működésének automatizációja, illetve digitalizációja hatalmas vállalkozás, amelynek sosincs vége - a folyamatok változnak, a felhasználók elvárásaival együtt. Az automatizáció folyamatos tempójának fenntartásához támogatásra van szükség, amelyhez nagyszerű eszközt kínálnak a kódírás nélküli platformok. A low code megközelítéssel végzett automatizálás összehozza a megoldásokat műszakilag fejlesztő és a megoldásoknak inkább az üzleti oldalához értő kollégákat, akik így együtt dolgozhatnak az alkalmazások teljes fejlesztési életciklusán keresztül.

A vállalati tartalomkezelő (ECM) rendszereket gyártó ELO Digital Office legújabb, 21-es verziójú ELO ECM Suite szoftvercsaládja már erre a trendre is felkészült - a szoftver új ELO Flows elnevezésű moduljával a fejlesztők kódírás nélkül építhetnek egyre kifinomultabb automatizált munkafolyamatokat (workflow-kat) a platformon belül. Az új, a szoftver gyors személyre szabását lehetővé tévő modul segíti a felhasználókat az automatizációs és integrációs feladatok lendületesebb és egyszerűbb megvalósításában, ugyanakkor felgyorsítja a szoftver bevezetését vagy testreszabását végző ELO partnerek munkáját is.

Egyéni felhasználói beviteli mezők vagy egyéb elemek beépítése a kliensbe, egyéni fejlesztések összekapcsolása az ELO-val, az ELO-nak a már használatban lévő szoftverekbe (ERP, mail szerver, fájl megosztás stb.) való integrálása - néhány alkalmazási terület az ELO Flows modullal. Számos elem funkciói kombinálhatóak össze a modul segítségével, egyéni szolgáltatások bővítéséhez vagy létrehozásához. Az adatok egy egyszerű, deklaratív átalakító nyelv (JSONata) használatával definiálhatóak, tartalombővítő eszközök használatával. A megoldandó feladat feldolgozottsági foka munkamodell segítségével skálázható - mindez modern, web-alapú, grafikus felhasználói felületen keresztül.

Mivel nincs szükség kódírásra, jóval egyszerűbbé válik a programozás, tesztelés és karbantartás. Jóval rövidebb idő alatt valósíthatóak meg az egyes automatizációs projektek.

Az új, jövőorientált architektúrára épülő modul adja a technikai alapot az ELO Business Solutions következő generációjának is, amelyekkel sokkal intuitívabban alakíthatóak a felhasználók kívánalmaihoz az egyes üzleti részlegeket kiszolgáló digitális megoldások.

Látható, hogy egy ilyen eszköz hogyan válik az innováció katalizátorává - a low code/no code megközelítés alacsony komplexitású, intuitív felhasználói élményt kínál. Rugalmassága fokozza a munka hatékonyságát, enyhíthető vele a fejlesztői munkaerő hiánya, illetve a szakemberek terhelése is. A hónapok helyett heteket igénybe vevő fejlesztésekkel egyszerűen finomíthatóak a szoftverek tulajdonságai, hogy a lehető legjobban alkalmazkodhassanak a felhasználók által megfogalmazott igényekhez. Minden cég egyéni megközelítése, kipróbálási és bevezetési koncepciója más, de a low code megoldások egyértelmű hasznot hozhatnak a szervezetek különböző funkcionális alterületein.

Az ELO Flows modult alapfunkcióként tartalmazza az ELO ECM Suite 21 szoftvermegoldás, így a felhasználók első kézből tapasztalhatják meg az előnyeit - egy automatizációt, integrációt és testreszabást felgyorsító alkalmazási területről beszélünk, mely egy már ismert komplex rendszer része. A modul a már korábban is alkalmazott és bevált ELO technológiákra épül, tükrözi az idáig összegyűlt tudást. Megismerésével és használatával újabb szintre emelhető a digitalizáció.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.