Hirdetés
. Hirdetés

Egyszerű lépések az AirPods fejhallgató megfelelő tisztításához

|

Az AirPods fülhallgatók piszkosak lesznek, idővel elkezdenek rájuk rakódni a baktériumok, ami egészségügyi problémákat okozhat. De hogyan álljunk neki a tisztításnak?

Hirdetés

Nem számít, hogy minden nap vagy csak alkalmanként használjuk az AirPods-okat, mivel koszolódnak, nem szabad alábecsülni a rendszeres tisztításuk fontosságát. Hogyan kell ezt megtenni?

Az AirPods tisztítása sok felhasználó számára kihívást jelent. Elvégre kicsik, számos apró hajlat található rajtuk, és mivel nem éppen olcsók, valószínűleg sokan aggódnak, hogy véletlenül kárt tesznek bennük a tisztításukkal. Ha azonban tudjuk, hogyan kell csinálni, mindössze néhány percet vesz igénybe az AirPods alapos tisztítása.

Hirdetés

Miért érdemes tisztítani az AirPods-okat?

Az idő múlásával az AirPods zugaiban szennyeződés és izzadság rakódik le. Ezek a lerakódások természetes táptalajt jelentenek a baktériumoknak, amelyek könnyen irritálhatják a fület, és kellemetlen fertőzést okozhatnak. Arról nem is beszélve, hogy a szennyeződés rontja a hangminőséget, és a fejhallgató gyorsabb elhasználódását okozhatja. A rendszeres tisztításra tehát mindenképpen érdemes odafigyelni.

Mire kell figyelni?

Az AirPods tisztításakor kerüld el ezeket a gyakori hibákat, amelyek helyrehozhatatlanul károsíthatják őket:

  • Ne merítsd a fülhallgatót vízbe,
  • tisztítás után hagyd a fülhallgatót alaposan megszáradni,
  • ne használj éles szélű tárgyakat a tisztításhoz, amelyek elszakíthatják a kényes hangszóróhálót,
  • ne alkalmazz fertőtlenítőszereket a hangszórókon,
  • ne használj agresszív vegyszereket, például fehérítőt vagy hidrogén-peroxidot.

AirPods tisztítási eljárás

Kövesd ezt az egyszerű eljárást az AirPods tisztításához:

  1. Tisztítsd meg a fülhallgató felületét. Használj jó minőségű, szöszmentes kendőt, és alaposan töröld le a szennyeződéseket. 
  2. Használj vattapamacsot a hangszórók alapos tisztításához. Ne gyakorolj túl nagy nyomást, hogy elkerüld a vékony háló sérülését.  
  3. Tisztítsd és fertőtlenítsd a műanyag részeket egy legfeljebb 70%-os izopropil- vagy 75%-os etil-alkohol tartalmú fertőtlenítőszerrel átitatott kendővel. Ne használj ennél koncentráltabb készítményeket.
  4. Fából készült fogpiszkálóval távolítsd el a beágyazódott szennyeződéseket azokból a zugokból, ahová a ruhával és az ujjaddal nem férsz oda. Légy azonban nagyon óvatos, hogy ne sértsd meg a hangszóróhálót.

Tipp a végére

Ha a lehető legegyszerűbbé szeretnéd tenni az AirPods tisztítását, mindenképpen szerezz be jó minőségű tisztítószereket. Látogass el a FixShop webáruházba, ahol tisztítókendőket és egyéb, kifejezetten az elektronika tisztítására tervezett eszközöket találsz. 

Az AirPods már nem működik, és újakra van szükséged? Szerezd be az eredeti Apple-fülhallgatókat a legjobb áron a FixBazarban. Válassz 3 minőségi osztályból. Minden fülhallgató teljesen működőképes, tesztelt és 12 hónap garanciával rendelkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.