Hirdetés
. Hirdetés

ESET World 2021 - Ádáz harc a frontvonalban

|

A mai világban már csak a mesterséges intelligenciával és emberi szakértelemmel kombinált, többrétegű technológiájú kibervédelmi megoldások védhetik meg adatainkat, digitális eszközeinket, hálózatainkat, készülékeinket, ügyfeleinket és nem utolsósorban, a családunkat.

Hirdetés

Sokak életét átalakította, és az elmúlt másfél évet alaposan átformálta a pandémia, a változás alól pedig a világ egyik legnagyobb magánkézben lévő IT-biztonsági vállalkozása sem volt kivétel. Az ESET ebben a kritikus időszakban nemcsak arra törekedett, hogy biztosítsa a megfelelő védelmet a távmunkában dolgozók számára a termékek és szolgáltatások rendelkezésre állásával, hanem számos kedvezmény (próbaverziók időengedménye, rugalmas fizetési megoldások) mellett új termékajánlatokat is vezettek be a járványidőszak alatt - hangzott el az ESET hagyományos éves konferenciáján.

Itthon az ESET megoldások kizárólagos forgalmazója, a Sicontact Kft. nyújtott támogatást ebben az időszakban. "Az otthoni oktatásra és munkavégzésre való átálláskor az ESET támogatásával 3 hónapos, ingyenes biztonságiszoftver-licenceket biztosítottunk a tanárok és a diákok számára, illetve díjmentes segítséget nyújtottunk a cégek számára a biztonságos home office kialakításához." - mondta Szokodi Judit, a Sicontact Kft. cégvezetője.

A globális gazdaság jelentős csökkenése, valamint bizonyos ágazatok lesújtó eredményei ellenére az informatikai szektor jól teljesített, ezen belül az IT-biztonság területén működő ESET is folyamatos növekedésről számolt be. Az évről évre erősödő eredmények annak köszönhetőek, hogy az ESET minden piaci szegmens számára kínál megoldást, a végfelhasználóktól a nagyvállalati szektorig - mondta Richard Marko, az ESET vezérigazgatója, a sorban második virtuális eseményen, amelyen a technológiai eredményeiről és fejlesztéseiről, valamint jövőbeli üzleti terveiről és hosszútávú céljairól számolt be a vállalat, emellett több exkluzív kutatás is napvilágot látott.

Hirdetés

Gyilkos mosogatógép a konyhában

A végfelhasználói szegmens az egyik leggyorsabban fejlődő terület; köszönhetően az IoT-nak. Az egyre okosodó háztartások rengeteg kihívást generálnak, adatainkat és magánéletünket kiszolgáltatva, amely így számos különböző termék alkalmazása helyett jóval hatékonyabb megoldást igényel. Az ESET HOME egy olyan új ökoszisztéma, amely a már meglévő megoldások mellett újdonságokat is tartalmazni fog annak érdekében, hogy könnyebbé tegye a felügyeletet és a biztonság menedzselését minden egyes eszköz bevonásával. Mivel minden háztartásban egyre több a készülék, könnyű monitorozást tesz lehetővé: az új berendezéseket nagyon könnyen - mindössze QR-kód beolvasásával - lehet majd a rendszerbe csatlakoztatni.

A kkv-k számára is elérhetőek a legújabb megoldások, amelyek hatékonyan kezelik az új biztonsági kihívásokat és trendeket. Ám mivel nem ülnek minden kis és közepes cégnél IT-biztonsági szakértők, az ESET nagyban megkönnyítette számukra a megfelelő szolgáltatás kiválasztását. Az adott vállalat védelmi igényeinek megfelelően gyorsan eldönthető a könnyen áttekinthető csomagok közül, melyik a legmegfelelőbb a szervezet számára. A felhőalapú megoldások alkalmazása is egyre népszerűbb az ilyen méretű vállalkozásoknál, számukra az ESET nemsokára egy platformra hozza az egyes felhasználókat és különböző eszközeiket, jobb és gyorsabb menedzselést lehetővé téve.A nagyvállalati szektor, tekintve a támadások sokrétűségét és gyakoriságát, sokkal bonyolultabb IT-biztonság szempontjából, nem csoda, hogy bizonyos területeken - mint például az egészségügy - kifejezetten nő a kiberbűnözés. Ezekre alapozva nagyon erős nagyvállalati megoldásokat épít az ESET.

A Dynamic Threat Defence révén a védelemre szoruló eszközök a Protect Cloud szolgáltatással összekapcsolódva felhasználhatóvá teszik mindazt a tudást, amit a kutatók eddig összegyűjtöttek, ezeket alkalmazható adatbázisok formájában mesterséges intelligencia segítségével modelleké konvertálva, mindössze öt perc alatt leleplezik a rosszindulatú kódsorokat. Ez a módszer más detektáló eszközhöz képest sokkal hatékonyabb, megelőzésben és azonosításban egyaránt.

A piacokat befolyásoló technológiákat értékelő Gartner-elemzés szerint a végpontbiztonság területén az elmúlt években fontos trend és alapvető technológia a végponti fenyegetések észlelése és elhárítása (Endpoint Detection & Response, EDR), valamint a kiterjesztett észlelés és reagálás (Extended Detection & Response, XDR) is egyre nagyobb szerephez jut. Nem meglepő tehát az ESET Enterprise Inspector növekvő népszerűsége sem, amely nagyfokú átláthatóságot és összehangolt kárenyhítést nyújt az ESET EDR megoldással. A kifinomult eszköz a rendellenes viselkedések és betörési kísérletek azonosítására, kockázatértékelésre, illetve az incidensek kivizsgálására, kezelésére és az esetlegesen okozott károk enyhítésére szolgál.

Az Antarktikán is ESET-licenc fut

Napjaink fenyegetettségével kapcsolatban Richard Marko vezérigazgató kijelentette: összetettek, nehezen azonosíthatók, nehezen kiismerhetők, magas szintre fejlesztettek, és tartós kiberbiztonsági fenyegetettséget jelentenek. Jól mutatja ezt a trendek - a macOS-t támadó malware-k, az Exchange Server és az ázsiai ellátási láncok elleni támadások, valamint a Microsoft Windows és más operációs rendszerek trójai programja, a Trickbot - mellett a Gelsemium APT csoport tevékenysége és a fokozott kiberkémkedés Afrikában.

"Az ESET amellett, hogy elsődlegesen a megelőzésre és a védelemre fókuszál, a kibervédelmi fenyegetések azonosításban és a reagálásban is kiemelkedő teljesítményre törekszik. Célunk, hogy megkönnyítsük partnereink, ügyfeleink életét, lerövidítsük az időt a fenyegetés feltűnése és a védelem elérhetősége között. Számunkra nagyon fontos a megelőzés és a proaktivitás, az idő ugyanis az egyetlen univerzális valuta az IT-biztonság területén" - mondta Richard Marko.

Az ESET 2015 óta megduplázta a kutatás-fejlesztésekre fordított összegeket annak érdekében, hogy olyan új irányokban is megvédjék felhasználóikat, mint amilyen az 5G technológia. Mára már több 100.000.000 eszközt véd az ESET a világon, de még az Antarktiszon is használnak több licencet.

A kutatással foglalkozó szakembereik nemcsak folyamatosan dolgoztak, hanem meg is osztották az ezzel kapcsolatos tudásukat és tapasztalataikat, edukálva a felhasználókat a kritikus időszakban. Tippeket adtak, hogyan lehet otthonról biztonságtudatosan munkát végezni, illetve milyen módszerekkel lehet hatékonyan kezelni a megváltozott körülményeket. Mindemellett az elmúlt időszakban százezer PCR-tesztet adományoztak több kontinensen, különböző szervezetek számára.

A vállalat természetesen nagyban támogatja az innovációs projekteket, az ESET Science Award elismerés mellett Szlovákiában épül egy tudásközpontként szolgáló, fenntartható és high-tech ESET Campus. A legnagyobb dán építészstúdiókkal együttműködve olyan centrum létrehozása a cél, ahova ötletekkel érkezve, inspiráló emberekkel találkozva, új tudásra tehetnek szert a látogatók egy csodálatos környezetben, közel a Tudományos Akadémiához, az egyetemi kampuszokhoz, más közép-európai országokhoz, elérhető távolságra Bécstől, Budapesttől és Krakkótól is.

Felhőalapú biztonsági csomagok

A kis- és középvállalkozások számára az új termékcsomagok talán legnagyobb előnye az ESET PROTECT Cloud biztonsági menedzsment felület, amely lehetővé teszi az ESET széles körű biztonsági megoldásainak gyors és egyszerű telepítését, konfigurálását és központi kezelését - mindezt egy helyről.

  • Biztosítja a hálózat teljes átláthatóságát, beleértve a helyi és távoli eszközöket is.
  • A rendszergazdák megtekinthetik és kezelhetik a hálózatba telepített ESET védelmi szoftver által jelentett összes észlelést, és exportálhatják is ezeket - más naplóadatokkal együtt - a biztonsági információ- és eseménymenedzsment (SIEM) eszközökbe.
  • Ezen túlmenően a rendszergazdák eszközszintű információkhoz is hozzáférhetnek a hardver- és szoftverleltár segítségével, ezzel biztosítva a teljes helyzetismeretet.

Ideális megoldások minden méretre

A home office-ban dolgozó cégek, a kis- és középvállalkozások és a nagyvállalatok egyedi igényeihez igazodva a termékcsomagok széles skálája érhető el:

  • Felhős és lokális központi menedzsment
  • Vállalati végpontvédelem
  • Fájlszervervédelem
  • Teljes merevlemez-titkosítás
  • Felhőalapú sandboxvizsgálat
  • Levelezésvédelem
  • M365 felhőalapú alkalmazásainak védelme
  • Végponti fenyegetések észlelése és elhárítása
  • Vállalatoknak kínált előfizetési csomagok

Előnyei
- Költségmegtakarítás: a felhőalapú termékcsomagok megszüntetik a helyi megoldásokhoz szükséges szerver kiépítés költségeit.
- Átlátható kezelés: a minden csomagban megtalálható központi menedzsment bármikor, akár útközben is könnyedén hozzáférhető, és segítségével egy helyről kezelhetők a különböző védelmi rétegek.
- Mobileszköz-kezelés: a felhőalapú mobileszköz-menedzsmentünk (MDM) az ESET Endpoint Security for Android biztonsági megoldásra építve megóvja az Android eszközöket a platformra fejlesztett fenyegetésekkel szemben, egyúttal megakadályozza a rosszindulatú programok elterjedését is, amelyek ezeken a mobileszközökön tudják megvetni a lábukat a hálózatban.
- Nem igényel speciális IT csapatot: az ESET PROTECT Cloud egyszerű, felhőalapú megoldásként egyetlen IT-rendszergazdát igényel, aki a gyors aktiválási folyamatot követően bejelentkezhet a konzolba, és néhány percen belül megkezdheti az eszközök védelmének telepítését.
- Díjmentes szakértői segítség: az ESET-szakemberek díjmentesen állnak a vállalkozások rendelkezésére, ha további segítségre van szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.