Hirdetés
. Hirdetés

Ezekkel a tippekkel növelhető a MacBook akkumulátorának élettartama

|

Hogy az Apple laptop hordozhatósága minél tovább megmaradjon, pár fortélyt érdemes alkalmazni.

Hirdetés

Észrevette, hogy a MacBookja mostanában gyorsabban merül, mint korábban? Gyakran kell a készüléket a töltőhöz csatlakoztatnia, és emiatt kevésbé rugalmasan tud dolgozni vagy tanulni? Van néhány hasznos tippünk, hogy mit tehet annak érdekében, hogy a lehető legtovább üzemelhesse a készülékét egyetlen feltöltéssel, valamint azt is eláruljuk, hogyan állapíthatja meg, hogy szükség van-e az akkumulátor cseréjére.

Hogyan hosszabbíthatja meg a MacBook akkumulátorának élettartamát?

Ha a MacBook akkumulátora jó állapotban van, akkor több mint 10 órát kell kibírnia egyetlen töltéssel. Ha az ön esetében ez érezhetően kevesebb, akkor az alábbi dolgokra figyeljen.

Használja az eredeti töltőt

Töltse MacBookját egy eredeti Apple töltővel, amely megfelel az összes előírt specifikációnak. Az olcsó alternatívák nem csak a töltést hosszabbítják meg, hanem károsíthatják az akkumulátort is, csökkentve annak teljes élettartamát.

Hirdetés

Állítsa be a kijelző fényerejét

A képernyő fényereje jelentősen befolyásolja az akkumulátor élettartamát. Amennyiben nincs szükség arra, hogy a kijelző teljes fényerőn legyen, állítsa a fényerőt alacsonyabb szintre. Ennek köszönhetően a MacBook néhány tucat perccel tovább bírja majd egy töltéssel.

Csatlakoztassa le a feleslegesen használatban levő eszközöket

Amikor egy külső eszköz van csatlakoztatva a MacBookjához, például egy tárolómeghajtó, az energiafogyasztás mértéke jelentősebb. Ha nem használja őket, mindig csatlakoztassa le azokat.

Kapcsolja ki azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem használ

A háttérben futó alkalmazások szükségtelenül növelik az energiafogyasztást. Kapcsolja ki az összes olyan programot, amelyre nincs szüksége, ezáltal észrevehetően megnő a MacBook akkumulátorának töltésenkénti élettartama.

Frissítse MacBookját

A legújabb operációs rendszerek verziói nemcsak a biztonságot és a funkciókat érintő változásokat hoznak, hanem összességében hozzájárulnak a MacBook hatékonyabbá tételéhez is, ami az akkumulátor élettartamára is hatással lesz.

Kapcsolja be az energiatakarékos üzemmódot

Amikor megnyitja a MacBookján az akkumulátor beállításait, aktiválhatja az energiatakarékos üzemmódot, amely kikapcsolja a felesleges háttérfolyamatokat, és úgy állítja be a MacBook működését, hogy a lehető legalacsonyabb legyen az energiafogyasztás.

Forrás: FixShop
Forrás: FixShop

Derítse ki, hogy MacBookjának szüksége van-e új akkumulátorra

Amennyiben a fenti intézkedéseket már kipróbálta, de a MacBook akkumulátora még mindig nagyon gyorsan lemerül, akkor valószínűleg már túlságosan elhasználódott. De ne aggódjon. Ez nem jelenti azt, hogy új notebookot kell vásárolnia. Az akkumulátort ki lehet cserélni, és a MacBookja ismét úgy fog működni, mintha új lenne.

A leggyakoribb jelei annak, hogy a MacBooknak új akkumulátorra van szüksége, a következők:

  • a készülék több mint 5 éves, tehát az akkumulátor több mint 1000 töltési cikluson van túl
  • lassú töltés
  • túlzott melegedés használat vagy töltés közben
  • a notebook váratlan kikapcsolódása néhány perc használat után

Ellenőrizze az akkumulátor egészségét

Ha rákattint a felső menüben az akkumulátor ikonra, akkor az akkumulátor egészségére vonatkozó információk jelennek meg. Ha figyelmeztető feliratot lát, akkor a lehető leghamarabb cserélje ki az akkumulátort. Akkumulátorok széles választékát versenyképes áron a különböző MacBook modellekhez a FixShop weboldalán találhatja meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.