Hirdetés
. Hirdetés

Hagyd, hogy a nyomtató elvegye a munkád!

|

Bő évtizede az okostelefonos appok még csak érdekességnek tűntek, ma már lehetetlen nélkülük a hatékony kommunikáció. Az okosnyomtatók esetében még komolyabb forradalomra számíthatunk, csak épp a munka világában: a modern, szolgáltatásként igénybe vehető nyomtatós appok olyan fokú hatékonyságot és biztonságot hoznak, ami hagyományos IT-módszerekkel meg sem közelíthető. Vajon milyen munkát tudnak levenni a vállunkról?

Hirdetés

Hosszú utat tettek meg a ma nyomtatói és fénymásolói a kényelmes kezelhetőség és széles használhatóság fejlődésének rögös útján. Ma már csak emlék a párhuzamos portra kötött nehézkes régi modellek vagy az egyfunkciós, fekete-fehér nyomtatók világa. Nem csak a hardverek fejlődtek, hanem a rajtuk futó alkalmazások, appok is. Nem véletlenül használjuk az app kifejezést, mert hasonlóan a mobiltelefonokhoz, a nyomtatók is hatalmas fejlődésen mentek végig az elmúlt évtizedekben. Az alapfunkció, mint a mobiloknál a telefonálás, már csak egy a sok közül: a multifunkciós nyomtatók megokosodtak.

Elterjedtek a színes, nagyméretű érintőkijelzők, amelyek az emberközelibb felületet és a készülékekre telepíthető alkalmazások egyedi megjelenését biztosítják. A készülékek önállóan használható okos-készülékekké fejlődtek. Könnyedén csatlakoztathatjuk őket wifi-hez, vagy használhatjuk mobileszközeinkkel közvetlen vezeték nélküli kapcsolattal. Nyomatainkat akár elektronikus levélben is eljuttathatjuk a készülékekre, kiküszöbölve akár a drivertelepítés nehézségeit is. A mai HP eszközök képesek e-mailben, hálózati megosztásokba, de akár felhőszolgáltatásokba is közvetlenül beolvasni dokumentumainkat.

Ahhoz, hogy ezek valóban vállalkozásunk munkamenetébe illeszkedjenek, számos szolgáltatásként is elérhető alkalmazás telepíthető rájuk, melyek megfelelő konnektort biztosítanak a vállalatirányítási vagy dokumentummenedzsment-rendszerünk számára. Egyre több vállalati rendszer képes a modern nyomtatók lehetőségeit kihasználva hatékonyabb munkamódszereket kínálni ügyfeleinek. Az olyan modern platformok, mint a HP Workpath APPs nem csak az egyre bővülő gyári alkalmazáskészlet testre szabását teszik lehetővé, hanem nyitottak a független fejlesztők számára, hogy azok az ügyfelek igényeihez, üzletmenetéhez szabott speciális alkalmazásokat készíthessenek.

Na de biztonságos ez?

Mivel e berendezések rendelkeznek webszerverrel, e-mail klienssel, felhasználó-azonosítással, így jogosan merülhet fel a kérdés, mennyire biztonságos ilyen berendezéseket beengednünk vállalati környezetünkbe. Ezek a HP berendezések kezelik a biztonsági tanúsítványokat, a vállalati címtárral együttműködve azonosítják a felhasználókat, a HP Sure Start pedig gondoskodik a platform, az alkalmazások és az adatok védelméről: minden app a saját konténerében fut és csak a HP alkalmazásinterfészén keresztül, felügyelet alatt éri el a hálózatot. Így 250 beágyazott biztonsági funkciójával - például firmware-ellenőrzéssel, memória- és hálózatvédelemmel - jól felkészült arra, hogy a nyomtató kihelyezve, távolról menedzselve is biztonságosan működjön.

Otthon is iroda

Az otthoni iroda mindennapi életünkké vált, várhatóan a közeljövőben is sok százezer munkavállaló végzi majd napi munkáját az irodától távol. A nyomtatás is hazaköltözött velünk, ezzel sok fejtörést okozva az IT-nak. A festékutánpótlás az egyik legégetőbb a problémák tengeréből, ha már az otthoni munkavállaló eszközét biztosítottuk. A kiürült festék pótlására a HP-val közös Instant Ink szolgáltatás lehet a megoldás, amely - legyen szó egyéni vagy céges előfizetőkről -, a felhasználó otthonába juttatja el a festéket. Mindezt lapalapú előfizetési konstrukcióban, igazodva az egyén felhasználási szokásaihoz. A szolgáltatáscsomag tartalmazza a kiszállítás és az üres kellék elszállításának költségét is, hogy soha ne fogyjunk ki a festékből.

Minden, ami iroda…

A HP Magyarország és a Bravogroup hosszú évek óta közösen segítik a vállalkozások egyedi nyomtatási rendszereinek hatékonyabbá tételét, munkafolyamatokba illesztését, a napi kihívások leküzdését. A Bravogroup csoport irodai üzletágát képviselő Bravogroup Office a nyomtatás, dokumentumkezelés, üzemeltetés, szervizelés, irattárolás, vizuáltechnika, valamint az irodabútorok és az innovatív zöld megoldások terén nyújt széleskörű megoldásokat. Több mint 30 éve a magyarországi irodatechnikai piac meghatározó szereplőjeként követi és maga is alakítja a hazai nyomtatópiacot. Jelenleg is több mint negyvenezer nyomtatót, fénymásolót üzemeltet országszerte.

 

Cikkünk a Computerworld 2021/8. számában, április 28-án jelent meg

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.