Hirdetés
. Hirdetés

Hogyan ápoljuk az iPhone akkumulátorát télen? Ezekkel a tippekkel tovább bírják

|

Pár egyszerű lépés, és máris nem merül olyan gyorsan.

Hirdetés

Nem titok, hogy az okostelefonok akkumulátorai télen meglehetősen sokat szenvednek, és nem működnek optimálisan, ha túl alacsony hőmérsékletnek vannak kitéve. Ennek eredményeképpen észreveheted, hogy az iPhone készüléked a szokásosnál gyorsabban lemerül. Mit tehetsz annak érdekében, hogy a készülék akkumulátora minél tovább bírja, és ne használódjon el túlzottan?

Tartsd az iPhone-t megfelelő hőmérsékleten

Az akkumulátor élettartama az az időtartam, amely alatt az akkumulátor a gyártó által megadott maximális kapacitással rendelkezik. Az "akkumulátor töltöttsége" azt az időtartamot jelenti, amíg a készüléket használni lehet, mielőtt újra kell tölteni. Ha egy iPhone hosszú ideig és rendszeresen ki van téve hideg hőmérsékletnek, nemcsak az akkumulátor élettartama, hanem az akkumulátor töltöttsége is csökken.

Hirdetés

Mit kell elképzelni alacsony hőmérséklet alatt?

Általánosságban elmondható, hogy a telefon működéséhez ideális hőmérséklet 16-22 °C. Az iPhone okostelefonokat 0-35 °C közötti hőmérsékletekre tervezték. Amikor ezen a hőmérsékleti tartományon kívül működteted a készülékét, az nem optimális az akkumulátor számára sem.

A telefontok is segítséget nyújthat

Télen a telefont egy meleg zsebben, például a nadrágéban vagy a pulóverében hordd, ahol a testhő természetes módon felmelegíti. A telefontokok használata is segíthet ebben, mivel egy kicsit megvédheti a telefon testét a hidegtől. Vigyázz, hogy okostelefonod ne hagyd az autóban vagy bárhol a kültéren, ahol fagypont alatti hőmérsékletnek van kitéve.

Kapcsold be az alacsony energiafogyasztású üzemmódot

Az akkumulátor élettartamát és kapacitását befolyásoló egyik tényező az, hogy milyen tevékenységeket végzel a készülékkel. A külső hőmérsékletet nem tudja befolyásolni, de korlátozhatja azokat a szoftveres aktivításokat, amelyek feleslegesen fogyasztják az energiát az akkumulátorból.

Amikor nem használod a mobilinternetet vagy helymeghatározási szolgáltatásokat, kapcsold ki azokat. A maximális energiatakarékosság érdekében aktiváld a beállításokban az energiatakarékos üzemmódot, hogy átmenetileg csökkentsd a kijelző fényerejét, és korlátozd a felesleges funkciókat és háttértevékenységeket. Ezáltal az akkumulátor érzékelhetően lassabban merül le.

Gyakorlati tipp: Ha olyan területen tartózkodsz, ahol nagyon gyenge vagy hosszú ideig nincs térerő, aktiváld a Repülőgép üzemmódot. Ennek köszönhetően a telefon nem fog mindvégig próbálkozni a hálózathoz való csatlakozással, ami jelentősen csökkenti majd az energiafogyasztást.

A legfrissebb szoftver van telepítve?

Emellett maga az iOS is jelentős hatással van az akkumulátor lemerülésére. Győződj meg róla, hogy a rendelkezésre álló legújabb verziót használod, amely szoftveres fejlesztéseket és optimalizálásokat hoz, amelyek közül sok szintén hozzájárulhat az alacsonyabb energiafogyasztáshoz.

Amennyiben az említett óvintézkedések ellenére az iPhone akkumulátora az alacsony kapacitás miatt már nem felel meg az igényeidnek, cseréld ki egy új akkumulátorra. A FixShop kínálatában az összes modellhez tartozó iPhone-akkumulátorok széles választéka megtalálható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.