Hirdetés
. Hirdetés

Hogyan javíthatók a PS4 kontroller analóg karjai? Próbáld ki ezeket a trükköket!

|

Ha nem működik megfelelően a DualShock 4, nem kell azonnal szervizbe vinned.

Hirdetés

A PS4-kontrollered már nem működik megfelelően? Észrevetted, hogy annak ellenére, hogy egyáltalán nem fogod az analóg karokat, a karakter a játékban mégis mozog egy kicsit? Ezt a gyakori hibát a rendellenesen működő karok eredményezhetik, amit okozhat szennyeződés vagy mechanikai hiba is. Mutatunk néhány gyakorlati tippet, amikkel orvosolhatod ezt otthon.

Hirdetés

A kontroller újraindítása

Amennyiben először tapasztalod, hogy a PS4 kontrollerén nem megfelelően működik a kar, egy egyszerű újraindítás is segíthet. Kapcsold ki a kontrollert, várj egy rövid ideig, majd kapcsold be újra. Abban az esetben, ha a probléma oka nem az elektronikában keresendő, az újraindítás után a kontrollernek ismét úgy kell működnie, mintha új lenne.

PS4 kontroller tisztítása

A PS4 kontroller meghibásodását gyakran az okozza, hogy szennyeződés gyűlik össze a kar felületén, különösen a kontroller teste és a kar közötti résben. Fogj egy jó minőségű, szöszmentes rongyot, és óvatosan töröld át vele az analóg karok teljes felületét. Egy csepp izopropil-alkohollal kevert víz segít eltávolítani a beágyazódott szennyeződéseket és a zsírt.

A legjobb, ha sűrített levegővel távolítod el azokat a szennyeződéseket, amelyeket ronggyal nem lehet letörölni. A kontroller működésével kapcsolatos problémák elkerülése érdekében legalább havonta egyszer megelőzésképpen végezd el a tisztítást.

Cseréld ki vagy javíttasd meg a kontrollered a garancia keretében

Ha úgy látod, hogy a kontroller nem üzemel megfelelően, annak ellenére, hogy nem szennyezett, a legjobb megoldás, ha a garanciális javítást választod, természetesen csak akkor, ha a garancia még érvényes rá. Miután letesztelték a működőképességét, a Sony küld egy új kontrollert, vagy elvégzi javítását.

Ne feledd: Ha a készülék még garancia alatt áll, ne vállalkozz olyan javításra vagy mélytisztításra, amely a felnyitását igényli. Ugyanis előfordulhat, hogy a garancia ezek után már nem lesz érvényes.

Kontroller belsejének mélytisztítása

Amennyiben tudod, hogy a készulék problémáit a szennyeződések okozzák, de kívülről nem lehet eltávolítani azokat, komolyabb lépésre van szükség. Nyisd fel magát a kontrollert az alján lévő csavarok óvatos eltávolításával, és emeld fel az akkumulátort, hogy hozzáférj az alaplaphoz. Ezután egy ronggyal könnyedén megtisztíthatod a kívülről nehezen hozzáférhető karok belsejét. A rongyot óvatosan áztathathatod víz és izopropil-alkohol keverékébe is.

Ne feledje: Ne használj sűrített levegőt a kontroller belső részeinek tisztításához, a nagy nyomás károsíthatja a kényes elektronikát. A szennyeződések letörlésénél ügyelj arra, hogy véletlenül se válaszd le vagy sértsd meg az alaplap valamelyik alkatrészét.

Cseréld e az analóg kart egy újra

Ha a tisztítás nem segít, és a hiba továbbra is fennáll, nem kell feltétlenül új kontrollert vásárolnod. Olcsóbb megoldás a hibás kar és az érzékelő - a potenciométer - cseréje. A FixShop.hu webáruházban kedvező áron juthatsz új analóg karhoz. A cseréhez forrasztópáka is szükséges. Ha azonban rendelkezel legalább alapvető kézügyességgel és szerszámokkal, a javítást otthon is könnyedén elvégezheted.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.