Hirdetés
. Hirdetés

Invitech - A koronavírus digitális mellékhatásai

|

Az elmúlt egy évben drámaian megemelkedett az olyan, a kiberbűnözés körébe tartozó bűncselekmények száma, mint az adathalászat, a zsarolóvírusos visszaélés vagy éppen a jelszólopás.

Hirdetés

Mint tudjuk, minden lánc annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme, és ez természetesen az informatikai biztonságra is érvényes. Hatványozottan igaz ez a pandémia miatti tömeges távmunka idején, amikor is korábban soha nem látott számban dolgoznak otthonról a cégek munkavállalói, sok esetben már állandó jelleggel.

Ilyenkor óriási szerep hárul az informatikai szakemberekre, hogy a technikai feltételek megteremtése mellett a biztonságra is nagy súlyt fektessenek. Az elmúlt egy évben drámaian megemelkedett az olyan, a kiberbűnözés körébe tartozó bűncselekmények száma, mint az adathalászat, a zsarolóvírusos visszaélés vagy éppen a jelszólopás. Ezek a veszélyek azonban némi odafigyeléssel csökkenthetőek, ehhez persze felkészített, megfelelő információkkal ellátott munkavállalók kellenek. A hazai infokommunikációs megoldásszállító Invitech már a korábbi években is nagy jelentőséget tulajdonított az IT-biztonsággal kapcsolatos edukációnak, most pedig egy új online platformot is bemutatott.

Vaspöri Ferenc, az Invitech IT-security szakértője

Az elmúlt időszakban felértékelődött a virtuális térben elérhető képzések szerepe az IT-security területén is, létjogosultságukat pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kiberbiztonsági incidensek 90 százaléka emberi hiba miatt következik be. Mivel az igen fejlett adathalász szűrőknek és tűzfalaknak köszönhetően számos szervezet hatékonyabb védelemmel rendelkezik, manapság az információbiztonsági lánc első számú sebezhető pontját sajnos legtöbbször maguk az alkalmazottak jelentik. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az adathalászat sokszor jelentős bevételkiesést okozhat a cégeknek a nem megfelelő szintű biztonságtudatosság miatt, ezért ennek megerősítése szinte mindig megtérül. Az Invitech információbiztonsági képzési platformjának segítségével hatékony, gyakorlatias és interaktív online képzésben részesülhetnek a munkavállalók, így jelentős mértékben csökkenthető az emberi mulasztásokra visszavezethető kiberbiztonsági incidensek száma.

- Szakembereink pontosan tudják, hogy az alkalmazottaknak mely készségek fejlesztésére kell koncentrálniuk ahhoz, hogy egyszerűen, de nagyon is hatásosan tudjanak gondoskodni vállalatuk védelméről otthoni körülmények között is, megakadályozva, hogy a home office-ban használt eszközük esélyt adjon a bűnözőknek. Ez a tudás pedig nagyon sokat érhet az egyre sűrűbben jelentkező kibertámadásokkal szemben, véli Vaspöri Ferenc, az Invitech IT-security szakértője.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.