Hirdetés
. Hirdetés

Kártyapiac 2021

|

Átalakuló fizetési szokások - Fókuszban a digitalizációs fejlesztések. Budapest, 2021. november 24-25.

Hirdetés

Kihívásokkal teli időszak áll mögöttünk. Ahogy életünk minden területére, a fizetési szokások alakulására és a digitális fizetések terjedési trendjére is jelentős hatással volt a pandémia. A járvány ideje alatt nagy mértékben csökkentek a készpénzes fizetések, és előtérbe kerültek a készpénzmentes payment-megoldások. A bankkártyák használatának népszerűsége megnőtt, az elektronikus fizetések térnyerése felgyorsult. A járványon felül az azonnali fizetési rendszer elindulása is alaposan átírta a pénzügyi szokásokat. A rendszer tulajdonságait kihasználva újabb és újabb innovatív megoldások születnek. A fintechek tömeges megjelenése révén is az új szolgáltatások, innovációk sokaságát figyelhetjük meg.

Az IIR Magyarország éves Kártyapiac konferenciáján 2021. november 24-25-én a szektor szakemberei ismét összegyűlnek, hogy megvitassák az elmúlt időszak tapasztalatait, a kihívásokat követő lehetőségeket, megoldásokat, és megismerjék a legújabb fejlesztéseket, innovációkat.

Az első nap a hazai helyzetet térképezi fel: A Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a hazai elektronikus pénzforgalom fejlődésének aktuális kérdéseit fogja taglani.

Szó lesz a hazai fizetésforgalmi trendek alakulásáról az Ingenico Hungary szemszögéből.
A magyarországi fizetési kérelem kérdéseiről, helyzetértékeléséről, valamint az ezt segítő GIROInstant rendszer lehetőségeiről a GIRO Zrt. stratégiai és fejlesztési igazgatója fog beszélni.

A szakemberek körüljárják napjaink egyik legfontosabb témakörét, a fenntarthatóságot a kártyák szempontjából. Az IDEMIA Hungary képviselői az újrahasznosított alapanyagból készült bankkártyákról, a kártyaaktiválásról a mobilunkkal és a PIN-kódot felváltó ujjlenyomatról tartanak prezentációt. A Gránit Bank bankkártyaüzletág vezetője és a GB Solutions vezérigazgatója a fenntarthatóság témakörét járják körül az innovációk szemszögéből, arra keresik a választ, hogy a bankoknak mekkora mértékben és hogyan kell szerepet vállalniuk az ügyfelek környezetvédelmi törekvéseit illetően.

A SIA S.p.A. képviselője "Transit and Mobility as a Service solution; SoftPOS" címmel tart előadást. A Mastercard üzletfejlesztési igazgatója pedig a Doppio infrastruktúra-fejlesztési program fejleményeit fogja ismertetni.
Szó lesz továbbá a hitelkártyák "trónfosztásáról", és a külföldiváltozások hatásairól.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői többek között a fizikai bankkártya jövőjéről fognak eszmét cserélni, hogy vajon meddig van rá szükség, hogyan fog kinézni a jövőben?

A konferencia második napján a digitalizáció kerül előtérbe: A GKI Digital Kutató és Tanácsadó Kft. képviselőjétől arra kaphatunk választ, hogy hol tart Magyarország a digitális pénzügyek terén. A magyar bankrendszer digitalizációs szintjéről a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője fog beszélni.

A szakemberek megtárgyalják a hibrid és a QR kód alapú fizetési módokban rejlő lehetőségeket, az előbbiről az OTP Mobil Kft., az utóbbiról pedig a Raiffeisen Bank Zrt. szemszögéből hallhatnak a résztvevők.

A Visa Magyarország előadója a Visa Click to Pay megoldását fogja bemutatni, mely egy kulcsfontosságú problémára kínál hatékony megoldást: hogy az ügyfelek ne zárják be rögtön az ablakot a fizetést megelőzően, és lépjenek tovább a fizetési folyamatban.

A RowanHill Digital Kft. jóvoltából kiderül, ki a legdigitálisabb? Banki appszemléjük keretén belül felhasználói szempontok alapján megvizsgálták a 11 legnagyobb lakossági ügyfélkörrel rendelkező mobil netbank applikációit, s ennek eredményeit megosztják a rendezvényen.

A pénzforgalom új korszakának köszönhetően a visszaélések is átrendeződtek, új módszerek jelentek meg, a szolgáltatók pedig erősítették az ügyfélhitelesítést. E témakörről a CAPSYS Informatikai Kft. szakembere fog beszélni, a Mastercard szakértője pedig a C&I és kártyabiztonság témáról tart prezentációt.

Az online SCA bevezetésének tapasztalatairól és a kártyás csalások alakulásáról pedig a Magyar Nemzeti Bank szemszögéből hallhatnak a jelenlévők.

Ezen a napon szó lesz még a magyar mobilbankok és a Revolut kapcsolatáról, illetve bemutatják a kriptopénz-innovációkat a kereskedelmi fizetések világában.

A Kártyakonferencia remek alkalom arra, hogy rövid időre megálljunk és körülnézzünk. Mi történik a világban? Merre tartunk? Milyen trendek körvonalazódnak a mi szektorunkban, és mit gondolnak erről az egészről a szakértők? Milyen lehetőségeink vannak a nyílt bankolás és a nyílt gazdaság küszöbén? Még mindig versenytárs a kártya és az azonnali fizetés?

A program a rendkívüli helyzet nehézségeit, megoldásait és aktualitásait foglalja össze nívós szakemberek előadásában: www.kartyapiac.hu

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.