Hirdetés
. Hirdetés

Melyek a leggyakoribb iPhone-problémák és hogyan lehet őket megoldani?

|

Akkumulátor, kamera vagy töltőport: ezek a leggyakoribb alkatrészek, amelyek elromlanak egy iPhone készülékben.

Hirdetés

Bár az Apple okostelefonok kiváló minőségű anyagokból, csúcskategóriás alkatrészekből és a legapróbb részletekre is odafigyelve készülnek, nem problémamentesek. Melyek zavarják leggyakrabban a tulajdonosokat, és hogyan kezeljük őket?

A legtöbb probléma az Apple-eszközökkel csak néhány év normál használat után jelentkezik. Az, hogy egy adott probléma mikor jelentkezik, vagy egyáltalán felbukkan-e, nagyban függ a telefon használatától. Ha rendszeresen 100%-ra töltik, zord körülményeknek van kitéve, és gyakran kell erős ütésekkel megbirkóznia, a következő problémák nagyobb valószínűséggel jelentkeznek hamarabb.

Hirdetés

Megjelenítési problémák

Az egyik leggyakoribb probléma a leejtés miatt megrepedt kijelző. Egyes felhasználók azonban rossz érintésérzékelést vagy nem érzékelő kijelzőt is tapasztalnak. Az ok néha szoftveres hiba, de gyakrabban mechanikai probléma is előfordul. Mindezekben az esetekben általában a teljes kijelzőt ki kell cserélni.

Gyors merülés

Néhány iPhone-tulajdonosnál már egy év használat után észrevehetően csökken az akkumulátor kapacitása. Ennek eredményeképpen a telefon rövidebb ideig bírja a teljes töltést. A megoldás az akkumulátor cseréje egy újra.

Ahhoz, hogy az akku tovább tartson, van néhány egyszerű dolog, amit megtehetsz. Például csökkentsd a kijelző fényerejét, kapcsold ki a helymeghatározó szolgáltatásokat, mobilnet helyett használd a Wi-Fi-t, és rendszeresen frissítsd az operációs rendszert.

A mi tanácsunk: Ha rendszeresen 100%-ra töltöd az okostelefonod akkumulátorát, és aztán nullára meríted, az nem tesz jót az akkumulátorodnak. Ha azt szeretnéd, hogy minél tovább bírja, próbáld meg 20-80% között tartani a töltöttségi szintet.

Sérült töltőcsatlakozó

A telefon rendszeres töltése következtében a csatlakozó természetesen elhasználódik, és csatlakozási hiba jelentkezhet. Ennek következtében a telefon gyakran elveszíti a kapcsolatot a fontos alkatrészekkel, és szakaszosan vagy egyáltalán nem töltődik. A megoldás a csatlakozó javítása vagy cseréje.

Praktikus tipp: A töltőcsatlakozó sérülésének kockázatát csökkentve használj vezeték nélküli töltést, ha az iPhone támogatja azt.

A telefon lefagyása

A telefon lefagyását és akadozását gyakran a tárhely teljes kihasználása okozza. Ha több mint 90%-ban tele van, próbáld meg törölni a felesleges fájlokat, vagy áthelyezni őket a felhőalapú tárhelyre. A régi operációs rendszerek is gyakran okozzák ezt, ne felejts el tehát rendszeresen frissíteni. Ritka esetekben a fagyást és a szaggatottságot hardverhiba okozza.

Meghibásodott kamera

Az iPhone kameráknak néha problémáik vannak a fókuszálással vagy a vakuval. Sok felhasználó azt is tapasztalja, hogy a kamera egyszerűen nem kapcsol be. Ennek oka többnyire hardveres hiba, amelyet erős ütés vagy folyadéknak való kitettség okoz. A sérült kamerát általában újjal cserélik ki.

Megjavítanád a sérült iPhone-t? A FixShop oldalán pótalkatrészek és tartozékok széles választékát találod!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.