Hirdetés
. Hirdetés

Milyen laptopot érdemes venni otthoni használatra?

|

Nem tudod eldönteni, hogy melyik laptop lenne a legjobb tanuláshoz vagy a távmunkához? Ha egy igazán erős és megbízható gépet szeretnél, egy MacBook jó választás lehet.

Hirdetés

Amint sokan megtapasztaltuk már, a jelenlegi időszak bizonytalan lehet úgy a diákoknak, mint a vállalati szférának is. Míg vannak, akik még bejárnak az iskolába vagy az irodába, bármikor számíthatunk újabb szigorításokra, és jöhet újra a home office és a távoktatás. Egy valami azonban vitathatatlan: akár munkáról van szó, akár tanulásról, egy új laptopra mindig szükségünk lehet. Na, de milyet érdemes venni tanulásra vagy akár irodai munkára? A MacBook Airt bátran merjük ajánlani. 

Egy laptop a legkézenfekvőbb eszköz az irodai és az iskolai feladatok jó részének elvégzéséhez, főleg otthonról. Az Apple-féle MacBook Air és a MacBook Pro a piac legjobb laptopjai között vannak. Bár más gyártók készülékeihez képest magasabb árat kell értük kifizetni, de ezért a pénzért garantált a megbízhatóság, a strapabíró, szép kialakítás és a hatékonyság.

Hirdetés

Milyen MacBook-ot vegyek?

Az Apple legolcsóbb laptopja a MacBook Air. A Próhoz képest alacsonyabb ár annak köszönhető, hogy valamivel gyengébb és lassabb, ami a mindennapokban, ha nem akarunk komoly teljesítményű játékokat vagy videórenderelést futtatni, egyáltalán nem okoz fennakadást. Házi feladatok elvégzésére, bemutatók készítésére vagy filmnézésre, zenehallgatásra a MacBook Air tökéletes választásnak bizonyul, könnyen megbirkózik ezekkel a mindennapi feladatokkal, praktikus és rendkívül könnyű. Viszont ha a munkád nagyrésze videószerkesztésből áll, vagy olyan programokkal dolgozol, amik nagy teljesítményigényűek, különösen ajánlott számításba venni a MacBook Pro-t.

Milyen MacBook-ot vegyek?
Milyen MacBook-ot vegyek?

A 2020-as modellek már az új mechanikás billentyűzettel vannak szerelve, melyen nagyon kényelmes a gépelés. Kijelzőjük gyönyörű Retina Display, mely támogatja a True Tone funkciót, ami a környezeti fényviszonyokhoz alkalmazkodva változtatja a képernyő színárnyalatát. A kiváló grafikai teljesítményről Intel Iris Plus videokártyák gondoskodnak, de a drágább, 16"-es modellekben AMD Radeon 5300M vagy 5500M GPU üzemel.

Az igazi különbség a gyorsaságban és az erősségben rejlik. A MacBook Air egy 10. generációs Core i7 - 1,2 GHz processzorral van felszerelve, ami bőven elég a mindennapi használathoz, azonban ha nagy teljesítményt igénybe vevő programokat használsz, mindenképp egy erősebb gépre lesz szükséged. A MacBook Pro olcsóbb modelljei 8. generációs Intel Core i5 1,4 GHz processzorral rendelkeznek, míg a drágább modellek már a 9. generációs Core i7 2,6 GHz processzorral vannak ellátva.

Javasolt előre megfontolni, hogy milyen fontos számodra a tárhely. Átlagos felhasználásra elegendő lesz az alap SSD (256 GB), viszont ha a munkád során több nagyméretű videót és egyéb dokumentumokat kell szerkesztened, akkor jobban jársz egy nagyobb változattal.

Amit mind a két MacBookkal megkapsz, az a megbízhatóság, ugyanis a MacBookok lényegesen nehezebben amortizálódnak, mint egy asztali PC, és az Apple MacOS operációs rendszerének köszönhetően a vírusok ellen is jobban védve leszel, könnyebben tarthatod frissen a gépet.

A MacBook a legjobb választás, ha egy jó laptopot akarsz jó megjelenéssel. Ha a mindennapokban, főleg dokumentumszerkesztéshez és kikapcsolódáshoz, tanuláshoz használnád, a MacBook Air tökéletesen meg fog felelni, de ha szintet lépnél, mindenképp a MacBook Prók között nézelődj. Egy biztos: a Black Friday akciók és az ünnepek közeledtével az üzletek és az online webáruházak komoly leárazásokkal készülnek, ha nyitott szemmel jársz, akár egy nagyobb kedvezményre is szert tehetsz. Kezdheted a nézelődést például a linkre kattintva az eMAG-on, ahol az eMAG által forgalmazott Apple termékeket akár részletfizetéssel is megvásárolhatod!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.