Hirdetés
. Hirdetés

Négy rossz szokás, amely megrövidíti az elektronikai eszközök élettartamát

|

Érdemes néhány szabályt betartani, ha nem szeretnénk, hogy eszközeinket vagy valamely alkatrészüket idő előtt cserélni kelljen.

Hirdetés

Szeretnéd, ha okostelefonod, tableted vagy laptopod a lehető leghosszabb ideig működne? Akkor kerüld ezeket a gyakori szokásokat, amelyek negatív hatással vannak az elektronikus eszközök élettartamára.

Nem megfelelő kábelek és adapterek használata

Ne használj rossz minőségű, olcsó kábeleket és adaptereket, amelyeket nem az adott készülékhez terveztek. Ezek gyorsabb elhasználódást vagy akár túltöltést is okozhatnak a készülék akkumulátorában. Ez pedig legrosszabb esetben akár tűzesetet is okozhat.

A mi tanácsunk: Az akkumulátor hosszabb élettartama érdekében javasoljuk, hogy használj eredeti töltőtartozékokat vagy Baseus és FixPremium termékeket. Ezen márkák töltőkábelei megfelelnek a legmagasabb minőségi előírásoknak, és garantáltan nem károsítják készülékét.

Hirdetés

Az elektronika helytelen tisztítása

Ne tisztítsd elektronikus eszközeid régi rongyokkal és otthon található, agresszív vegyi anyagokat tartalmazó fertőtlenítőszerekkel. Ezek károsíthatják a kijelzőt vagy más alkatrészeket. Szerezz be kifejezetten elektronikai eszközök tisztítására kifejlesztett termékeket és eszközöket!

Éjszakai töltés

Ha este csatlakoztatod az eszközeid a töltőhöz, és reggel veszed csak le, akkor az éjszaka folyamán szükségtelen túltöltődés következik be, ami negatív hatással van az akkumulátorra. Az okostelefon, tablet vagy laptop akkumulátorának élettartamának maximalizálása érdekében tartsd 50-90% között feltöltve. Ilyenkor jönnek jól a Baseus powerbankek, amelyek segítségével egész nap folyamatosan töltheted készüléked, ha közel kerül a lemerüléshez.

Hasznos tipp: Az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében ne használd olyan gyakran a vezeték nélküli töltést, és próbálj legfeljebb 30 W-os töltővel tölteni, még akkor is, ha a készülék támogatja a nagyobb teljesítményű adaptereket.

Az eszközök újraindításának mulasztása

Nemcsak a hardver, hanem a szoftver is rendszeres karbantartást és gondozást igényel. Szerencsére ez utóbbi egyetlen egyszerű lépésből áll - a készülék rendszeres újraindításából. Ez tisztítja a memóriát és újraindítja a szoftvert, hogy eltávolítsa a hibák és elégtelenségek egy részét. Jó ötlet legalább hetente egyszer újraindítani az eszközt.

Természetesen ne felejtsd el rendszeresen frissíteni a szoftvert, ami nemcsak számos hibát szüntet meg, hanem hozzájárul a nagyobb biztonsághoz is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.