Hirdetés
. Hirdetés

NTT Data Business Solutions - Üzlet okos tervezéssel

|

Teljes magyar változatban érik el az idei évtől az SAP Business ByDesign integrált felhőalapú üzleti menedzsment megoldását a kis- és középvállalatok.

Hirdetés

Akár két hónap alatt bevezethető az SAP Business ByDesign felhőalapú vállalatirányítási rendszere, amelyet a hazai KKV-k teljesen lokalizált változatban használhatnak. Digitális átalakulásukat kész folyamatokkal és riportokkal gyorsítja, a szolgáltatásként előfizethető csomagot mégis testre szabhatják, mondta Éles Ferenc, az NTT Data Business Solutions vezető tanácsadója.

Teljes magyar változatban érik el az idei évtől az SAP Business ByDesign integrált felhőalapú üzleti menedzsment megoldását a kis- és középvállalatok. A SaaS modellben előfizetéssel használható ERP megoldás ebben az értelemben a szoftvercég felhőalapú vállalatirányítási csomagjai közül a legújabb a hazai piacon.

Az SAP Business ByDesign az ügyfelek, a beszállítók, a pénzügyek, a projektek, a gyártás és az emberi erőforrás menedzselését előre definiált folyamatokkal, használatra kész riportokkal, valós idejű analitikával, mobilitással és e-tanulással támogatja egyetlen rendszerben. Az SAP felhőjéből szolgáltatásként elérhető szoftvercsomag ráadásul a hagyományos ERP projekteknél megszokott bonyolultság és költségteher nélkül, gyorsan bevezethető. Éles Ferencet, az NTT Data Business Solutions vezető tanácsadóját a részletekről kérdeztük.



Computerworld: Minden vállalatméretre, szervezeti és folyamat-összetettségre kínál felhőalapú üzleti alkalmazáscsomagot az SAP. A KKV-knak miért ajánlják ezt a csomagot?

Éles Ferenc: A Business ByDesign a felhőalapú megoldások minden előnyét kínálja: hardver és szoftverbeszerzés helyett egyszerűen előfizethető, használatát a vállalat költségként számolhatja el. Bevezetése és méretezése egyszerűbb és gyorsabb, ezáltal költséghatékonyabb, mint a helyi telepítésű rendszereké, az üzemeltetést, a karbantartást és a frissítést pedig a szolgáltató elvégzi. A felhőben, az SAP adatközpontjában a rendszer ráadásul bármely vállalati szerverteremnél sokkal biztonságosabb és megbízhatóbb környezetben fut.

A kis- és középvállalati ERP megoldás is az SAP HANA platformjára épül, amely a tranzakciókat és az analitikai munkaterheléseket is kezeli, így valós idejű felismerésekhez juttatja a vállalatot. A digitális gazdaság gyorsan változó körülményei között a trendek időbeni felismerése és a változások azonnali megválaszolása olyan képesség, amelynek üzleti értékét nem lehet túlhangsúlyozni.

Különösen jó választás a Business ByDesign olyan KKV-knak, amelyek folyamatok és szabályok mentén menedzselik a teljes vállalatot. Számukra a csomag a jó gyakorlatra épülő üzleti forgatókönyvek szerint kapcsolja össze az üzleti területeket, és kész folyamatokat, riportokat kínál a gyors starthoz, a már induláskor optimális működéshez.

CW: Tekintve, hogy az SAP Business ByDesign csomagot a világ több mint 140 országában használják a vállalatok idestova másfél évtizede, beépített jó gyakorlata rendkívül értékes. De milyen mértékben szabható testre a csomag?

ÉF: Rendkívül rugalmas az SAP felhő szolgáltatása. Integrált modulokból épül fel, így a KKV-k ezek alapösszeállításával is indulhatnak, és később további elemeket adhatnak hozzá, de a rendszert beépülő modulokkal és mobil appokkal is bővíthetik, amilyeneket mi is készítünk. It.forwarding megoldásunkkal például a szállítmányozó, gyártó és logisztikai tevékenységet végző cégek digitalizálhatják egyedi folyamataikat, it.NavBox modulunk pedig a számlainformációk feladását automatizálja.

A Business ByDesign az SAP más felhőalapú megoldásaival, például az Aribával és a SuccessFactorssal is integrálható, és szabványos csatolófelületeken, API-kon keresztül más szállítók megoldásaival is könnyen összekapcsolható. Modern, reszponzív kezelőfelülete pedig felismeri a szolgáltatás elérésére használt digitális eszközt, és ahhoz automatikusan illeszkedik.

CW: Hogyan tehetik meg az első lépéseket a felhőmigrációt tervező KKV-k, és milyen eredményekre számíthatnak?

ÉF: Business ByDesign kompetencia csapatunk demó rendszert állított fel, amelyben a különböző iparágak szereplőinek, közöttük a gyártó vállalatoknak is be tudjuk mutatni optimalizált folyamataik várható működését. Minthogy a Business ByDesign bevezetése mindig új implementáció, érdemes a meglévő folyamatokat kiértékelni és átalakítani, amit kiemelkedő BPE szakértelemmel és tapasztalattal is támogatunk. Minél több igényt lefedünk a dobozból kivett, kész (best practice) folyamatokkal és riportokkal, a Business ByDesign annál gyorsabban, akár 8-10 hét alatt bevezethető.

A rendszer beépített e-tanulási funkciója okos súgóval segíti a gyors használatba vételt, és valós idejű analitikai képességeivel az önkiszolgáló módon használható jelentéskészítő motor is a döntések gyors megalapozását, a lehetőségek felismerését és megragadását, a változások előrejelzését és megválaszolását szolgálja. Az SAP Business ByDesign felhőalapú megoldásával a hazai kkv-knak olyan szolgáltatást adunk, amellyel nemcsak gyorsan léphetnek az intelligens, adatvezérelt működés útjára, hanem az értékteremtés lendületét a jövőben is tartani tudják.

Cikkünk a Computerworld 2021. június 23-ai lapszámában jelent meg, amelyet teljes egészében itt olvashat el >>>

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.